Nii kirjeldas ajaleht Vaba Maa juulis 1935 Keila-Joal asuvat tolleaegsete Eesti Vabariigi ministrite suvilapiirkonda. Siis rajati “krunti selle esiküljest piirav ligi kilomeetri pikkune ja kaks meetrit kõrge paekivist müür, mis ulatub ligemale mereni ja on ülalt palistatud kolme rea okastraadiga.”

Nüüdki ei ole kõrvalistel isikutel sellesse loodukaunisse kohta endiselt asja. Huvilise peatab raudvärav, 24h valves olev turvamees ning kaamerad - Nõukogude ajal Eesti NSV kõrgema parteinomenklatuuri puhkerajooni nägemiseks tuleb endiselt luba küsida kohalikult komandandilt.

Samuti asub selles piirkonnas ka Edgar Savisaare kurikuulus kinnistu, mille ta 2005. aastal tolleaegsest turuhinnast ligi viis korda odavamalt ärimees Oliver Kruudalt ostis.

Äripäev kirjutas 2005. aastal sellest, kuidas mitmed prominentsed inimesed endale Keila-Joale olid eluasemed soetanud. Lisaks Oliver Kruudale ja Edgar Savisaarele ostsid toona omale magusasse suvilarajooni majad näiteks endine kaitseminister Andrus Öövel, ärimees Jaan Toots, endise peaministri Tiit Vähi poeg Ronald Vähi ning veel paljud Eesti ärimehed.