"Sõitsin umbes 15 kilomeetrit tunnis sellest lamavast politseinikust üle, ei osanud halba aimata ja järsku käis kõva kolks. Ehmusin ära ja avastasin, et see on ikka jaburalt kõrge. Minu autoga ei saagi sealt üle sõita, ilma et põhi vastu ei käiks. Ja mul ei ole isegi kõige madalam auto. Ennetades teiste kommentaare - ei ole mul ka auto põhja all midagi lahti, kõik on nii, nagu peab ja esinduses kontrollitud," kirjeldas lugeja Räime tänaval juhtunut.

Kõnealuse asfaldist künnise korralikult kriibitud pealispind reedab, et liiga madalad sõidukid sõidavad sellest üle sageli.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles, et tavaliselt kriibivad nn lamavad politseinikud autopõhja siis, kui sõidetakse liiga kiiresti või on sõiduki põhi liiga madalal, kas vale suurusega rehvide, velgede või äravajunud vedrustuse tõttu. Viimatimainitud asjaolud on aga juhile tema sõnul sageli teadmata ja selguvad alles kontrolli käigus.

Varem kasutati Tallinna teedel plastmassist kiirusetõkkeid, need aga lagunesid kergesti ja nüüd on tarvitusel asfaldist künnised

"Fotolt on näha, et antud sõidukil on tavapärasest madalam rehv," nentis Rüütelmaa ja soovitas täpsustavaid küsimusi esitada kommunaalametile.

Sõidukijuht aga arvas, et kui tehnilise kontrolli läbinud autol on lubatud kõikjal sõita, võiks ta mahtuda üle ka kiirustõketest.