""Me peame karujahti" on üle 30 aasta tagasi välja antud inglise lasteraamat. Miks sellest täna rääkida? Aga sellepärast, et mänguväljakud on kinni ja väikestel inimestel pole kuigi palju meelelahutust," kirjutab rakverlane Maris Marko sotsiaalmeedias.

"Nii on juba päris mitmes riigis hakatud majade akendele panema kaisukarusid ja muid vahvaid loomi, et õues jalutavad lapsed saaksid neid "jahtida". Päris väikesed lustivad niisama, natuke suuremad loevad kaisukad üle ka," kirjutab ta.

"See on väga armas algatus, ma arvan, et me võiksime sellega kaasa minna. Ma kujutan vabalt ette ka oma täiesti täisealisi sõpru karupilte klõpsimas ja internetis jagamas," kutsub rakverlane üles.

Michael Roseni raamatule viitav üleskutse on praegu levinud eelkõige mujal maailmas. Inimesed panevad oma akendele kaisukarusid, et lastel, kes vanematega jalutamas käivad, oleks huvitav akendelt karusid otsida. Samuti aitab see hoida sidet perekondade vahel, kellega peab praeguses olukorras distantsi hoidma.

Hea lugeja pane ka sina oma aknale karu ja jaga sellest fotot ka meie lugejatega aadressil vihje@delfi.ee! Samuti võib pildistada ka teiste akendel leitavaid kaisukarusid.