Kalamaja kalmistupargi avamistseremoonial osalesid Tallinna praost Jaan Tamsalu, linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Deniss Boroditš, Põhja Tallinna linnaosavanem Enno Tamm, ehitajate esindajad jpt.

Kui tavaliselt seisab avalikel üritustel linnapea kõrval tema nõunik Monika Batrakova, siis täna hoidis rahvussümboolikaga vihmavarju Savisaare pea kohal hiljuti linnavalitsusse tööle läinud Vanilla Ninja liige Katrin Siska.

Linnapea tänas tehtu eest projekteerijaid ja ehitajaid ning kõiki vaevanägijaid. „Põhja-Tallinna linnaosa on nimetatud meie linna lihvimata teemandiks,“ ütles linnapea. „Tänasega saab selle üks tahk taas lihvitud ja saagu sellest pargist rahulik vabaajapaik kohalikule rahvale ja vaatamisväärsus kaugemalt tulnutele.“

Vaata kõiki pilte Kalamaja kogupere mänguväljaku avamisest SIIT!

Rekonstrueeritud Kalamaja kalmistupargi pindala on 6,7 ha. Ala piirneb põhjast raudteega, lõunast Tööstuse tänavaga, idast Kungla tänava hoonestusega ning läänest Balti Laevaremonditehasega. Kalamaja kalmistupark on avatud iga päev kella 6-23. Öösel on pargi väravad suletud.

Pargi rekonstrueerimise projekt läks maksma miljon, rekonstrueerimistööd läksid maksma üle 27 miljoni krooni.