Aastatel 2007-2009 kasutusel olnud pakk maksis toona 129 krooni, 2010-2012. aastal 10,96 eurot ja nüüüd 13,14 eurot.

"Meil on hea meel, et kuivtoidupakkides on palju kodumaiste ettevõtete tooteid. Samas ei saanud me avatud turu tingimustes ettevõtjatele dikteerida kuivõrd palju toodetest peab olema valmistatud Eestis ja seejuures kodumaisest toorainest," ütles Kaitseväe logistikakeskuse haldusteenistuse toitlustusjaoskonna juhataja kohusetäitja Karin Repp.

Logistikakeskus komplekteeris riigihanke võitnud Smarten Logistics AS, Kommivabrik OÜ ja Eugesta Eesti AS toodetest kaheksa erinevat ratsiooni 24 tunni, kaks erinevat ratsiooni suurendatud toiteväärtusega 24 tunni, neli erinevat ratsiooni ühe toidukorra ja neli erinevat ratsiooni kahe toidukorra kuivtoidupakki.

Kuivtoidupakid pakendab Smarten Logistics AS. Pakkide toiteväärtus on välitingimustes 3200 - 4000 kilokalorit, raskendatud välioludes aga 5000 kilokalorit. Samuti lähtus kaitsevägi arvestustest, et 24 tunni kuivtoidupakid peavad säilima vähemalt kolm aastat ning ühe ja kahe toidukorra pakid üheksa kuud.

Ka võeti arvesse kaitseväelaste maitse-eelistusi, mis selgusid 2009. ja 2012. aastal logistikakeskuse poolt kaitseväes läbiviidud küsitlustest ning seega on uute pakkide sisu võrreldes praegu kasutusel olevatest tunduvalt mitmekesisem ning arvestab rohkem kaitseväelaste soovidega.

Läinud aasta suve lõpus väljakuulutatud riigihankel osales viis ettevõtjat. Uusi kuivtoidupakke hakatakse kaitseväelastele väljastama järgmisel aastal.

Kaitseväe esimene kuivtoidupakkide hange tehti 2006. aasta lõpus ning praegusel kujul komplekteeritud kuivtoidupakid võeti esmakordselt kasutusele 2007. aastal.

Samuti võtab kaitsevägi esmakordselt kasutusele katlatoidupakid, mis sisaldavad kümne kaitseväelase ühte toidukorda, kusjuures hommiku-, lõuna- ja õhtusööke on igaüht kolm ratsiooni. Seitse kuud säilivad katlatoidupakid on varustatud ka väliköögimeeskondadele mõeldud retseptidega. Katlatoidupakkide sisu komplekteerimisel kasutatakse samu toiduaineid, mida praegu pakuvad kaitseväge toiduainetega varustavad ettevõtjad.

"Katlatoidupakkide kasutuselevõtmine annaks operatiivplaneerijatele 48 tundi lisaaega ning logistilise tarneahela raames üksustele senisest suurema tegevusvabaduse," ütles Repp.
Katlatoidupakke hakatakse väljastama kaitseväelastele õppusel Kevadtorm 2013.