"Tegemist on esimese taktikalise sillasüsteemiga Eesti kaitseväes ning selle kasutuselevõtt annab meile juurde uue ja olulise võime takistuste ületamisel," ütles kaitseväe pioneeriinspektor kolonelleitnant Raul Kütt. Küti sõnul on TMM-3M-i puhul tegemist sillasüsteemiga, mis on end tõestanud nii Soomes kui teistes riikides ning mis tänu oma lihtsusele sobib hästi reservväelaste õpetamiseks. "Üheks silda iseloomustavaks märksõnaks on kindlasti "lihtsus"," lisas Kütt.

Demonstratsiooni eesmärgiks oli anda kaitseväe, kaitseliidu, liitlasüksuse ja kaitseministeeriumi esindajatele ülevaade soetatud tehnikast ja selle võimekusest. Praktilise esitluse käigus paigaldas lahingtoetussilla TMM-3M meeskond üle Valgejõe kolm sillaelementi, mis lõid ületuskoha ning tagasid teelaotusmasina abil kindla pinnase nii lähte- kui sihtkaldal. Silla kandevõime demonstreerimiseks sõitis sellest üle nii Eesti kaitseväe kui meie liitlaste kasutuses olev rasketehnika: jalaväe lahingumasin Bradley, soomustransportöör Pasi XA-180 ja ratasbuldooser.

Lahingtoetussillasüsteem TMM-3M on välja töötatud külma sõja perioodil Nõukogude Liidus ning on siiani mitmete NATO riikide ja ka Soome kaitsejõudude relvastuses.

Kaitseväele hangitud neljast sillamasinast koosnev komplekt on ette nähtud 1.jalaväebrigaadi pioneeripataljoni sillarühma varustamiseks. Kõik hangitud masinad ja sillad on uued, valmistatud 2015. aastal Ukrainas.

Sillasüsteemide ostmiseks viis kaitseministeerium koostöös kaitseväega läbi avatud hankemenetlusega riigihanke.