"Kolonelleitnant Palmi ootab tegus ja lahinguvõimeline meeskond, kes pani aluse liitlaste kohalolekule Eesti pinnal ning andis märkimisväärse panuse uue riigikaitse arengukava rakendumisse. Nad tõestasid end tänavu kevadel suurõppusel Siil ning tänu saabuvatele lahingusoomukitele CV9035 ja tankitõrjesüsteemidele Javelin muutub 1. jalaväebrigaad lähitulevikus veelgi võitlusvõimelisemaks," ütles kolonelleitnant Kalmus, kes jätkab 1. augustist teenistust kaitseväe peastaabi operatiivosakonna ülema ametikohal, teatas kaitseväe pesastaabi teavitusosakond.

Kolonelleitnant Kalmus alustas teenistust kaitseväes 1993. aastal ning on enne 1. jalaväebrigaadi ülemaks asumist teeninud muuhulgas aastatel 2007-2008 maaväe staabi jalaväeinspektorina ning 2009-2012 maaväe staabi väljaõppeosakonna ülemana. Kolonelleitnant Kalmus on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkooli ning teda on autasustatud kaitseväe teeneteristiga eeskujuliku teenistuse eest, maaväe ohvitseri kuldristiga, maaväe staabi rinnamärgiga, mälestusmedaliga "10 aastat taastatud kaitseväge", rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga ja kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest. 2006. aastal osales Kalmus Eesti väekontingendi ülemana sõjalisel välisoperatsioonil Iraagis.

1. jalaväebrigaadi juhtimise võtab üle kolonelleitnant Veiko-Vello Palm, kes alustas teenistust 1992. aastal ajateenijana Kalevi üksik-jalaväepataljonis ning on teeninud muuhulgas kaitseväe ühendatud õppeasutuste taktika õppetooli õppejõuna, maaväe Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana, peastaabi operatiiv- ja väljaõppejaoskonna ülemana ning staabiohvitserina Poolas asuva NATO Kirdekorpuse staabis. 1. jalaväebrigaadi ülema ametikohale siirdub Palm kaitseministeeriumi riigikaitseplaneerimise osakonna juhataja ametikohalt. Palm on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkooli kadetikooli ja kindralstaabiohvitseride kursused ning osalenud rahvusvahelisel sõjalisel missioonil Afganistanis 2007. ja 2010. aastal. Teda on autasustatud kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi, kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest ning maaväe ohvitseri hõberistiga.

Samal rivistusel andis ka 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni senine ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu pataljoni juhtimise üle major Arbo Probalile.

Major Probal alustas teenistust kaitseväes 1994. aastal Põhja üksik-jalaväekompaniis ning on teeninud muuhulgas suurtükiväekooli ülemana ning suurtükiväepataljoni staabiülemana. Kolonelleitnant Mäesalu juhtis suurtükiväepataljoni 2012. aasta augustist ning jätkab teenistust peastaabi operatiivosakonna lahingutoetusjaoskonna suurtükiväeinspektori ametikohal.

1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon Scoutspataljon. Üksus on võimeline tegutsema koostöös NATO väeüksustega. Samuti kuuluvad 1. jalaväebrigaadi koosseisu Kalevi ja Viru jalaväepataljonid, tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon ning suurtükiväepataljon.