Varik tegeles protokolliteenistuses külaliste transpordi, toitlustuse ja majutuse korraldamisega ning meenete soetamisega. Kahtlustuse kohaselt eelistas Varik esitada tellimusi valitud ettevõtetele, mis andsid talle vastutasuna erinevaid hüvesid. Varik on praeguseks kaitseväest lahkunud.

Samas kriminaalasjas kahtlustatakse pistise andmises kümmet ettevõtet ja pistise vahendamises kaht ettevõtet ning nendega seotud inimesi. Kahtlustatavate lõplik arv selgub menetluse käigus.

Delfi andmetel tegi kapo 13. novembril Tallinnas Ahtri tänaval AS-i ATKO Grupp ruumides läbiotsimise. Prokuratuur saab kinnitada, et kriminaalasjas on pistise andmises kahtlustatavate seas ka AS-i ATKO Grupp tütarettevõtted.

"Prokuratuur ei saa kahtlustatavate füüsiliste isikute nimesid praeguses menetluse järgus avaldada, kuid AS-i ATKO Grupp nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu nende hulka ei kuulu," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

ATKO-l on kokku 11 tütarettevõtet, nende hulgas näiteks AS Harjumaa Liinid, AS Järve Bussipark, OÜ ATG Kinnisvara ja reisifirma AS ATKO Tours.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi kaitsepolitsei ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Delfi andmeil on üks kahtlustatavatest ATKO juhatuse esimees Margo Tomingas.

Margo Tomingase advokaat Oliver Nääs kinnitas Delfile, et Põhja ringkonnaprokuratuuri poolt viidatud kriminaalasjas on kahtlustus esitatud ATKO Grupp AS-i juhatuse liikmele Margo Tomingasele, kuid kahtlustust ei ole esitatud ATKO Grupp AS-ile ega ühelegi tema tütarettevõttele. "Seetõttu palume edasiselt ATKO Grupp AS-i ja tema tütarettevõtteid mitte käsitleda kahtlustavatena, kuna see oleks faktiliselt ebaõige."

„Sisuliselt kahtlustatakse pistise andmises ka juriidilisi isikuid, kuid formaalselt pole kõigile isikutele kahtlustust veel esitatud,“ selgitas Delfile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Margo Tomingas on ennegi seadusega pahuksisse läinud. 2001. aastal süüdistati teda Õismäe bussiliinikonkursi tulemuste kallutamises endale soovitud suunas. Nimelt oli ühistranspordi liinikonkursil parimaks tunnistatud SL Bussiliinide nõukogu liige Tomingase abikaasa, Kethrin Tomingas. Tomingas aga huvide konfliktist ei teatanud.

Margo Tomingas juhtis ka pankrotistunud Maapanka.