Tillu- ja lastesõidus osales üle 300 lapse, kes kõik said väikese meene, diplomi ja medali. Ratastoolisõidus oli 5 osalejat, kes said samuti autasustatud. Meeste- ja naistearvestuses startis 271 inimest, kes kõik pälvisid medali, teatas Jüri Ratase nõunik.

Naiste seas saavutas esikoha Daisi Rist, teiseks tuli Triin Gede ja kolmandana lõpetas Signe Parm. Meestearvestuses kaitses oma tiitlit Erki Pütsep, talle järgnesid Henno Puu ja Helmet Tamkõrv. Nii naiste kui ka meeste esikolmik sai autasustatud. Ühtlasi loositi kõigi osalejate vahel välja mitmeid auhindu, näiteks Tallinki perereisid Rootsi ja Soome, kaks jalgratast, muusikakeskus Sony Centeri poolt ning mitmeid sportlikke auhindu Sportlandilt.

Traditsiooniliselt olid kohal ka päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning Operation Lifesaver Estonia esindajad. Lastele jagasid õpetussõnu ka Eesti päästeteenistuse maskott Nublu ning Eesti politsei maskott Lõvi Leo. Lisaks oli kohapeal tutvumiseks tuletõrjeauto ning politsei- ja piirivalveamet pakkus lastele võimalust harjutada rattasõitu vigurrajal.

Jüri Ratase IX jalgrattavõistlust aitasid korraldada: Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Pirita linnaosavalitsus, Lasnamäe linnaosavalitsus, maanteeamet, Rahvusooper Estonia, Selver AS, AS Tallink Grupp, Tridens AS, Lemminkäinen Eesti AS, Hasartmängumaksu nõukogu, Jeti jäähall, AS Balbiino, AS Bambona, Sportland, Nike, MTÜ Operation Lifesaver Estonia, AS Põltsamaa Felix, Sony Center, AS G4S Eesti, AS KH Energia-Konsult, Tallinna Loomaaed, Mereregistri Laevade Eesti AS.

Jüri Ratase jalgrattavõistlus sai alguse 2005. aastal Pirital ning selle eesmärgiks on propageerida tervislikke eluviise ja pakkuda kõigile huvilistele tasuta kogupereüritust. Võistlus viiakse läbi viies kategoorias: ratastoolisõit, tillusõit (lapsed kuni 6 aastat), lapsed (7 kuni 12 aastat), naised ja mehed.