Nelja erakonna koalitsiooniläbirääkimised on oodatult kulgenud üle kivide ja kändude. Mitu parteid siiski lõpuks laua taha jääb ja kas sündiv koalitsioon julgeb ette võtta põhimõttelisi muudatusi, seda arutavad "Foorumi" stuudios Kaia Iva (IRL), Jürgen Ligi (RE), Indrek Saar (SDE) ja Margus Maidla (Vabaerakond).

Küsimusele, kas Vabaerakond visatakse kõneluste ukse taha pärast tänaseid avaldusi, kus tehti ettepanek koalitsiooniläbirääkimised praeguses vormis katkestada, vastas Ligi, et "no vaatame, kuidas neil tiibadega on". Ta meenutas, et Vabaerakonnas räägivad eri inimesed eri juttu. Hommikul Herkeliga vesteldes oli teine toon kui õhtul Artur Talvikul meedias. Ja pärast "AK-s" oli ka Talvik juba leebem. Kõneluste formaadi mutuuse ettepaneku tegi siiski läbirääkimiste vedaja ehk Reformierakond, rõhutas Ligi.

"Riigivalitsemine ongi suur töö, see pole ainult valimiskünnise ületamine," sõnas Ligi. "Mis seal teha, kui inimesed avastavad maailma. Kõnelused kestavad tunde ja tunde."

Praegu pole isegi valimistulemusi veel välja kuulutatud ja väga harva on valitsus juba märtsis kokku pandud, lisas Ligi.

Tema sõnul oli võimukõneluste formaadi muutus kohe teada, sest polnud plaaniski kuu aega kahekümnekesi läbi rääkida.