Keskerakonna suvepäevadel oli mikrofon liikunud ajutiselt rahva kätte ja nii Tabivere kalur oma murest rääkima saigi. Seejärel anti mikrofonid poliitikutele, kes said hakata rääkima sellest, kui heaks on elu Keskerakonna võimu ajal läinud.

Tallinna linnapea Taavi Aas kiitis omavalitsuste tulubaasi taastamist, aga tahtis juurde saada veel raha teede ehituseks ja samuti meeldiks talle võtta turistidelt natuke turismimaksu.

Maaeluminister Tarmo Tamm rõõmustas, et Eesti maapiirkonnad elavad. "Keskerakonna võimust võitsid kõige rohkem põllumehed," kiitis Tamm. Rõivase valitsus ei tahtnud kuidagi üleminekutoetuseid maksta, Keskerakond maksab.

Keskerakonna valitsus toetab ka põuakahjude käes kannatavaid põllumehi, kuigi Tamm nentis, et kõik ei kannatanud kahju, mõnel viljakasvatajal on saak hea ning hinnad kõrged. Ta loetles ette pika rea suuri ja väikeseid samme, mille Keskerakond koos Isamaa ja Sotsiaaldemokraatidega ära on teinud, aga mis Reformierakonna ajal pikalt tegemata olid.

Majandusminister Kadri Simson tahtis rääkida ka muust peale tasuta bussisõidu maal, aga inimesi huvitas just see. "Tundub, et paljud avastasid, et ka maal saab bussiga sõita," rääkis Simson. Kui varem maal bussisõitjate arv vaid langes, siis 1. juulist hakkas see tõusma.

Ta hoiatas, et Reformierakond tahab tasuta bussisõidu maal lõpetada, samuti tahab Reformierakond ehitada suured maanteed 2+2 teedeks kruusateede arvelt, Keskerakond tahab samad teed 2+2 sõiduradadega teedeks ehitada aga laenu võttes. Ta kritiseeris, et Reformierakonna ajal ehitatigi Tartu maanteed neljarajaliseks kruusateede arvel.

Riigihalduse minister Janek Mäggi rääkis, et tema kümnel maakonnavisiidil on räägitud kõikjal kahest probleemist. Esiteks tahetakse kõva kattega teid ja kiiret internetti, teiseks aga tööd.

Tema arvates on üle võimendatud mure selle pärast, et inimesed elavad 5-7 aastat välismaal. Praegu on inimesed naasma hakanud. Kagu-Eestist pärit Tamm kinnitas, et tema kodukandis pole enam ühtegi tühja talu, uut maja ehitatakse ka vanale talukohale, kus on eelmisest talust alles vaid vana tammepuu.

Haridusminister Mailis Reps kiitis palgatõuse. Kui mõnel pool sai kõrgharidusega lasteaiaõpetaja veel hiljuti vaevalt 400 eurot, siis nüüd on see 1000 kandis.

Mäggi kavatseb minna peatselt nädalaks Valka tööle. Selle põhjusena nimetas ta sealse rahva suure huvi ministritega suhelda, mida ühepäevane visiit ei rahulda. Seega mõtleski ta meeskonnaga minna nädalaks Valka.

Teisel pool piiri on aga Läti. "Ega lugupeetud inimene ei julge Valka minna, sest seal on need kohutavad viinapoed. Ei tea, kas teeme sinna ühisvisiidi? Vist mitte," arvas sellest Mäggi. Küll aga olid Läti viinapoodide olukorraga tuttavad kõik Valgamaa omavalitsusjuhid, kellega ta kokku oli puutunud.

Mäggi nentis, et Valga olukord pole ülemäära hea. Selle lahendamiseks oli mõte pakkuda mehel publikust, kes leidis, et taastada tuleb Valga õmblusvabrik ning tagasi tuleb tuua Tiit Vähi, kes teeks Valgasse uuesti autobaasi.