Neljapäeval kirjutas Delfi rahvaajakirjanik nördima panevast juhtumist, kus koeraomanik oli jätnud oma lemmiku pargipingi külge oma saatust ootama. 

Loomade Hoiupaik: tihti inimesed ei mõtle, mida nad teevad

MTÜ Loomade Hoiupaik juhataja Larissa Kozõreva sõnul on loom hea tervise juures. "Koera tervislik seisund on väga korralik, ta on normaalse närvisüsteemi, läikiva karva ja hea iseloomuga," ütles Kozõreva.

Hoiupaiga vabatahtliku sõnul teatas loomast kõrvalmaja elanik, kes läks pärast koera mitmetunnist haukumist vaatama, mis loomaga lahti on.

"Tihti inimesed ei mõtle, mida nad teevad. Jumal tänatud, et koer jäeti nähtavasse kohta, mitte vee ja toiduta keset metsa."

Roosist mõni päev varem leiti aga hoiupaiga värava küljest kutsikas Djuna, omaniku telefoninumbriga kaelarihm ja sööginõu kõrval. Asjaga tegeletakse ja loomahülgajat ootab trahv. Djuna leidis juba uue kodu.

Loomakaitse Selts: reeglina loomahülgaja oma kuritegu avalikus kohas ei soorita

Eesti Loomakaitse Seltsi pressiesindaja Annika Lepa sõnul saab nende organisatsioon kahjuks aeg-ajalt ikka teateid metsa puu külge seotud koertest, viimati mõne nädala eest.

"On ette tulnud ka võikamaid juhtumeid, kus loom on puuoksa külge poodud või puu külge seotud ja seejärel maha lastud," nentis Lepp.

Lepa sõnul tuleb meeles pidada, et looma hülgamine ja tema abitusse seisundisse jätmine on kuritegu ning iga kodaniku kohus on taolisest juhtumist teatada kas politseile või kohalikule veterinaarkeskusele, lisades võimaluse korral ka võimalikult palju andmeid looma hüljanud inimese kohta.

"Pargipingi külge seotud koera juhtum on eriline. Reeglina loomahülgaja oma kuritegu avalikus kohas ei soorita, sest kardetakse vahelejäämist," ütles Lepp. "Aastaid tagasi oli juhtum Pärnus, kus meesterahvas hülgas kaubanduskeskuse juurde oma koera, sidudes ta prügikasti külge. Tänu keskuse turvakaameratele kurjategija tuvastati ja talle määrati politsei poolt karistus. Lisaks vallandati mees ka töölt."

Loomakaitse Selts tahab inimestele südamele panna, et lemmiklooma heaolu eest vastutab loomaomanik, kes peab tegema kõik temast oleneva, et vältida loomale kannatuste tekitamist.

Roosi otsib uut kodu

Kolmeaastane Roosi on valmis uude koju minema alates 11. augustist.

Rohkem infot looma kohta saab telefonil 53494045 (vastab kõnedele iga päev 10-17) või meiliaadressil info@loomadehoiupaik.ee