Reedel lõppeval õppusel Errant Knight kavandavad Eesti, Läti, Leedu ja Taani brigaadide juhid lahinguoperatsioonide läbi viimist Tallinna ümbruses, samuti koostööd kohalike omavalitsuste ja tsiviilstruktuuridega.

"Käimasolev õppus on Taani diviisi jaoks oluline, kuna võimaldab harjutada ühisoperatsioonide planeerimist NATO riigis lisaks välismissioonidel saadavale kogemusele," ütles Taani diviisi ülem kindralmajor Michael Lollesgaard.

Kindralmajori sõnul on Taani diviisi koostöö Eesti, Läti ja Leedu brigaadidega osa pidevast väljaõppeprotsessist ning ühisõppuseid viiakse läbi regulaarselt. "Pärast mitmeaastast koostööd pole enam vahet, kas minu alluvuses on Eesti või Taani brigaad," lisas ta.

Käimasolev harjutus valmistab ette novembris korraldatavat õppust Red Knight, kus brigaadide staabid osalevad juba suuremas koosseisus. Õppustetsükli lõpetab aprillis Tartu matkekeskuses läbi viidav õppus Yellow Knight, kus kavandatud operatsioonid arvutisimulatsiooni abil läbi mängitakse.

1.jalaväebrigaad on seotud Taani diviisiga alates 2009. aasta augustist. Tegemist on väljaõppealase koostööga, mille tulemusel on riikide staabid ja üksused suutelised osalema ühisoperatsioonidel.

Taani diviis (taani k. Danske Division) on Taani maaväe suurim väekoondis ning üks neljast NATO Kirdekorpusesse kuuluvast diviisist. Lisaks 1. jalaväebrigaadile on Taani diviisiga seotud Leedu jalaväebrigaad Raudhunt. Läti brigaad on Taani diviisiga seotud selle aasta algusest.

1.jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon.