Koalitsioonilepingu sõlmisid Rakveres Reformierakond, IRL ja Keskerakond. Kuuse kaotamises võib neist kõige rohkem süüditada just Keskerakonda, kelle kohalikus valimisplatvormis oli vastavasisuline punkt, millega lubati püstitada lisaks jõuluinstallatsioonile keskväljakule rahva soovil ka traditsiooniline jõulukuusk.

Ehkki valimised võitnud ja tõenäoliselt linnapeaks siirduv Marko Torm ütles kolmapäeval ETV "Terevisioonis", et kuuseinstallatsioon jääb jõusse ja Rakveret maailmakaardile viivatele asjadele pannakse enrgiat juurde, võis juba päev hiljem leida koalitsioonilepingust vastupidise punkti.

Nimelt tuuakse lepingu kohaselt keskväljakule ainult traditsiooniline kuusk ning installatsioonile leitakse muu asukoht, vahendab Virumaa Teataja.

Keskrakond ei olnud aga ainus, kes valituks osutudes keskväljakule jõulupuu tuua lubas. Nimelt oli valimisliidu "Rakvere Heaks" kandidaadi Allan Jaakuse üheks tähtsaimaks lubaduseks kaotada kuuseinstallatsioon, mis teda 54 häälega volikogusse viis.

Kuuske puudutava punkti vastu on aga installatsiooni pooldajad lausa loonud sotsiaalmeedias lehekülje "Aitäh, aga minu traditsiooniline jõulukuusk ei vaja teie kaitset", mis ööpäevaga juba üle 350 meeldimise on saanud.

Oma arvamuse kuuse teemal teatas sotsiaalmeedias ka kultuuriminister Indrek Saar. "Oi jummel, jummel! Hüvasti, Kreisi-linn Rakvere! Järgmisena keelatakse ära Meeste tantsupidu, sest mehed ei tohiks koos tantsides anda mittekristlikku eeskuju. Punklaulupeost, Baltoscandalist, kaasaegsest kunstist jms. rääkimata..."

Vaata, kuidas valmis 2015. aasta jõulupuu:

2013. aastal oli traditsioonilise jõulupuu asemel kuusetukk, mis koosnes mitmest väikesest kuusekesest. Siis tehti jõulupuu tootmisjääkidest.

2015. aastal kogus kuulsust üle maailma vanadest akendest tehtud kuusk, mis eelmisel aastal jõudis otsapidi Soome.

Eelmisel aastal oli tegemist liikuva jõulukuusega, mis valiti ka 21 maailma vaatamisväärseima jõulupuu hulka. Kuusk meenutas Eiffeli torni, mis värvus aeglaselt roheliseks ja roosaks.

Rakvere eelmise aasta liikuv jõulupuu: