Täna jätkuvad kustutustööd Vikipalus. 200 hektari suurusel metsa-alal, mis eelmisel pühapäeval põlema süttis, leidub siiani turba pinnase all tulekoldeid, mis kuiva ilma tõttu kustuda ei taha. Suuremat ohtu enam metsas siiski ei ole, olukord on kontrolli alla saadud ning kustutustöid tehakse väiksemate tulekollete peatamiseks. Vabatahtlikke oli lõunaks Vikipalus kokku ligi 20, kelle hulgast leidis Delfi ka endise sumomaadleja Kaido Höövelsoni.

Eelmisel nädalalõpul põlema süttinud Vikipalu lähistel asuvat metsa vaadates tekib kurbus ja tühi tunne. Maha on põlenud tõesti suur pind ilusat Eesti metsa, valged kasepuud on juurtest süsimustaks tõmbunud. Siiani ei ole ühtegi allikat, mis viitaks sellele, millest tuli alguse sai.

Vabatahtlikke ja abistajaid on käinud nädala jooksul üle 400. Abistajatest on olnud suur kasu, sest kustutuspind on suur ja koldeid, mida kustutada jagub siiani palju. Meelelolu on kõigil hea aga tööd kergekäeliselt ei võeta.

Vabatahtlikest on kohal puhkusel olevad kaitseliitlased ja tegevväelased Scoutspataljonist. Üks appi tulnud vabatahtlikest on ka endine sumomaadleja Kaido Höövelson, kes on abikätt ulatanud terve tänase päeva ja lubab olla nii kaua, kuni vaja. "Kuna metsapõlengud on pikalt kestnud ja kustutada on ikka veel vaja, siis keegi peab kohale tulema," rääkis Höövelson.

"Kõik oleme kannatajad, Eestimaa on kannataja," ütles Höövelson Delfile. Lisades, et abi ei ole kunagi liiga palju. "Mida rohkem abikäsi, seda kiiremini saame asja kontrolli alla." Höövelson ütles, et vabatahtlike ülesandeks on ära kaardistada tulekolded ja need ära kustutada. Ta lisas, et inimesed on enamjaolt tulnud appi üksinda ja keegi ei peaks kartma või pelgama tulla sellisel puhul appi. "Keegi ei karda, kõik saavad kohe oma joatorud ja objektid kätte," ütles ta.

Hea õnne korral tabab piirkonda lähipäevil vihm, mis aitaks kolletel kustuda.
Vabatahtlikke oodatakse aga endiselt kaasa lööma kustutustöödel, et kiiremini tulekolletele punkt panna.

Oma soovist palutakse ette teada anda Päästeameti staabi telefonil: 5883 8789.

Teejuhised: Aegviidu Euro Oilist natuke edasi tuleb pööre paremale Nõmme teele (on ka lintidega tähistatud). Sealt sõita tee lõpuni ja siis paremale, kust on juba näha parkla ja staabibuss.