Videost saab näha, kuidas esmalt mehed sisenevad laeva, siis räägitakse kaptenile läbi oma plaanid, aetakse selga varustus, kontrollitakse üle laev.

"Jänesed on suur probleem, ja seepärast tulebki laeva iga nurk enne väljumist läbi vaadata," räägib turvafirma töötaja Martin Plaser. 300 meetrise laeva kõikide dekkide läbivaatamine võib aega võtta oma 4 tundi, põrgukuumuses kulub ka korralikult vett.

Lisaks eelnevale panevad turvapiraaditõrjeteenistujad paika laeva turvataktika, luuakse nö. paanikaruum kuhu meeskond piraatide rünnaku korral varjub. Seal peab olema piisavalt ravimed, toitu, vett, et meeskond saaks vastu pidada sest eelkõige röövitakse just meeskond, et siis lunaraha nõuda.

"Piraaditõrjujad peavad oskama vajadusel ka laeva juhtida, sestap on kõikidel meie meestel ka väikelaevakapteni paberid, et vähemaltki aimu saada kuidas laev peab liikuma. Kui kapten ja tüürimees on elimineeritud, siis peab turvatöötajad suutma laeva abijõudude saabumiseni kursil hoidma, tegema kõik selleks, et kaup ja meeskond ei satuks pahalaste kätte," rääkis Plaser.

Laev ise kindlustatakse kuidas kunagi kas siis lõiketraadi, okastraadid, metall ja puitplaatidega, kuidas vastavalt vaja on. Hetkel võib tunduda, et ajad on vaiksemaks jäänud, aga paistab, et saabuv sügis võib tuua kaasa rünnakute sagenemise, sest paljud kaabakad on pikalt ilma tegevuseta olnud.

"Kõige tähtsam on aga jõuda sihtsadamasse ilma igasuguse "kontaktita", see näitab, et oleme oma tööd teinud korralikult. Muidugi paljusid laevu jälgitakse juba sadamas ja kui nähakse, et kaitsemeetmed on asjalikud, professionaalsed, siis väheneb ka oht, et mõni tegelane üritaks laevale tulla," lausus Plaser lõpetuseks.