Sel nädalavahetusel on Paides oma lavaga kohal ka Delfi ja Eesti Päevaleht. Kellele Paide kaugeks jääb, saab laval toimuvast ülevaate Delfi TV videoülekande või liveblogi vahendusel.

Täna kell 11:30 - 12:45 küpsetavad LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg ja Mihkel Tammaru kohvikust Pierre laupäevahommikusi pannkooke ja vestlevad Arvamusfestivali osalejatega

Kell 13 - 14 toimub Delfi ja EPL laval arutelu "Kommentaarium, vihakõne ja sõnavabadus internetis". Vestlust juhib Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa, osalevad Delfit Euroopa Inimõiguste Kohtus ja selle Suurkojas esindanud advokaat Karmen Turk, justiitsminister Andres Anvelt ja IT visionäär Linnar Viik.

Kell 15 - 16 arutletakse järgmise teema üle: "Kooseluseadus - kas Eesti on selleks valmis?". Arutelu modereerib Ave Tampere, vestluses osalevad jurist Reimo Mets, IRLi poliitik Eerik-Niiles Kross, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

Kell 17 - 18 toimub arutelu teemal "Kas saab olla kaitsevõimet ilma tankideta?". Arutelu korraldab Delfi ja modereerib Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa. Osalevad kaitseminister Sven Mikser, riigikogu liige Marko Mihkelson ja erukindral Ants Laaneots.

Kell 18:30 - 19:30 on kavas "Kiirenduste kultuur. Tänapäeva ühiskonna areng - kiirus vs. süvenemine". Arutelu juhib Helle Tiikmaa, vestlusringis on Kaupo Vipp, Veronika Kalmus ja Valle-Sten Maiste. Arutelu korraldab Eesti Kultuuri Koda.