Kerkiva kahekordse maja naabri sõnul on ehituse käigus maha võetud mitu nende maal asuvat puud ning soovida jätavad ehitajate suhtlusmeetodid.

Pretensioone esitanud naise sõnul sai probleem alguses sellest, et ehitamise käigus võeti maha nende eramaal asuv puu. Elanik küsis arendajalt näha ka dendroloogi kinnitust puu maha võtmise kohta, kuid seda ta samuti ei näinud. "Dendroloog ei saanudki siin käia, sest ka tema oleks pidanud puu maha võtmise meiega kooskõlastama. Seda pole aga tehtud," rääkis naine Delfile.

Elanike väitel peab uus maja asuma krundi piirist vähemalt poole maja kõrguse kaugusel. Elamu kerkib aga suisa krundi piirile. Ehitajad käisid küll Supilinna seltsi juhi Mart Hiobiga ehitusest rääkimas, kuid naabritele ei meeldi, et ehituseks kasutatakse nende maad, kui keegi selleks luba pole küsinud.

"Olen ise korra ka naabritega rääkinud ja päris kummaline on see, et ehitamiseks kasutatakse nende maad," lisas Hiob, kelle sõnul hakati maja ehitama vana garaaži vundamendile, mis ulatus aga otse kahe krundi piirile. Garaažist on hoone aga mitu korrust kõrgem ja lisaks viilkatusega.

Ehituse arendaja Marko Pervi sõnul on ehitaja tegevus igati korrektne ning naabrid viskavad talle teenimatult kaikaid kodarasse. Lisaks olevat ka langetatud puu niivõrd väike olnud, et selleks polnud mingisugust luba vaja kusagilt taotleda. "Puu toetus vastu uut hoonet," põhjendas ta isetegevuslikku raietööd.

Elaniku sõnul said nad veebruari algul kirja, et soovi korral võivad linnavalitsuses detailplaneeringuga tutvuda. "Et juhul, kui me tahame planeeringuga tutvuda, võime 7. veebruariks linnavalitsusse pöörduda ja meile näidatakse detailplaneeringut. Kiri tuli 8. veebruaril. Ehitustööd aga juba ammu käisid," rääkis elanik.

"Ilmselt jõudis kiri seepärast nii hilja kohale, et omanik elab Soomes. Kui aga oleks soovitud hiljem projekti näha, oleks samuti näidatud," rääkis Perv, kelle arvates on tegemist elanike pahatahtlikkusega.

Vaidlused päädisid korraliku sõnavahetusega, kus mõlemad osapooled süüdistavad teineteist.

"Läksime pilte tegema ja üks ehitaja ütles kenasti, et siin on ohtlik ja midagi võib pähe kukkuda, kuid teine ütles, et parem olekski, kui kukub," on elanik hämmastunud ehitajate ülbusest.

Perv aga väidab vastu, et elanikud käivad ehitajaid segamas ja provotseerimas. "Küll lõigatakse juhtmeid läbi, küll aetakse koera kallale," rääkis Perv.

Linnavalitsuse esindaja Eduard Alaveri sõnul on aga kogu vaidlus arusaamatu, sest maa-alal kehtib Supilinna üldplaneering ja Tartu linna üldplaneering, mis näeb Oa 10b otstarbena ette elamumaa. Garaažide ümberehituseks väljastati projekteerimistingimused tema sõnul eelmise aasta detsembris ning ehitusluba anti veebruaris.