Mupole helistanud kodaniku sõnul oli üks naiskerjus põlvili kiriku ukse kõrval. Teine, noor tõmmunahaline mees, liikus kirikuliste seas kargu toel ringi ning nurus raha.

Selgelt mängiti ülevas meeleolus kirikuliste tunnetel.

„Kui raha väljasirutatud topsi ei pandud, muutus noormees kurjaks ja kähvas midagi vihaselt võõras keeles. Ei olnud meeldiv tunne, sest abi vajav inimene nii ei käitu. Selgelt mängiti ülevas meeleolus kirikuliste tunnetel,“ kirjeldas helistaja olukorda.

Imetabane tervenemine

Kerjuste käitumine ja välimus meenutasid skeemi, mida on varasemalt kasutanud rumeenia päritolu kerjused kaupluste juures, mistõttu otsustas juamalteenistusel osalenu korrakaitsjaid juhtumist teavitada.

Videost on selgelt näha, kuidas "kerjus" teavitab ebameeldivast sekkujast oma kaastöölist. On näha, et kulmineerunud situatsioonis peetakse kiirelt nõu. Mupo sõnutsi on ilmselgelt tegemist organiseeritud grupipõhise tegevusega.

Peale politseiga ähvardamist pidas libakerjus hetke nõu kirikust väljunud noore mehega ja liipas märksa tervemate jalgadega eemale.

„Ütlesin, et kutsun mupo ja politsei," märkis kodanik. "Ta muutus silmnähtavalt vihaseks, haaras mul korraks varrukast kinni, aga kuna rahvas oli ümberringi, siis pidas hetke nõu kirikust väljunud noore mehega ja liipas märksa tervemate jalgadega eemale“.

Libakerjuseid ei pea taluma

Uus aasta on ees, tulemas on ka õigeusklike jõulud. Tegemist perioodiga, kus paljud inimesed käivad kirikutes jumalateenistustel, mis annab säärastele grupeeringutele hea pinnase oma tegevust jätkata.

Korrakaitsjad soovitavad kirikulitel olla tähelepanelikud ja ignoreerida häirival moel almuseid nõudvaid kerjuseid.

Kuigi kerjamine ei ole Eestis keelatud, ei ole seda lubatud teha inimesi häirival moel.

Mupo palub tülitavatest almusenõudjatest teada anda lühinumbril 14410, mis töötab ööpäevaringselt. Seda ka pühade ajal.