Nii sotside esimees Jevgeni Ossinovski kui Nestor leidsid, et tegelikult tuleks president ära valida riigikogus. Sotside 15 kohast ei piisa, et Nestorit presidendikandidaadina tõstatada, presidendi valimiseks on vaja aga 68 häält.

Selleks, et riigikogus oleks võimalik president ära valida, peaks 4-5 erakonda ühes kandidaadis kokku leppima. Kuidas peaks välja nägema see protsess, mille käigus kõik erakonnad peale ühe loobuvad oma kandidaadist ja hakkavad toetama teise erakonna inimest, näiteks Nestorit?

Nestori ütles, et kõigepealt peaksid kõik erakonnad oma presidendikandidaadi üles leidma, sest mitmel erakonnal käib praegu sisemine presidendikandidaatide võistlus. Kui igal erakonnal on oma kandidaat olemas, peaksid nad istuma teiste erakondadega ühe laua taha ja hakkama arutama, kes on võimalikud kandidaadid.

"Olen selles köögis enne olnud ja võib öelda, et nii ta käiski. Kutsusime kõik riigikogu fraktsioonid läbirääkimistele. Üks teatas, et neil on oma kandidaat ja ei tulnud. Viiest üks lahkus kahe koosoleku järel. Ülejäänud neli sõelusid edasi," ütles Nestor.

Kas pole nukker, kui sellisel juhul peaks Nestor Siim Kallase kasuks loobuma? "Siim Kallas võib ka minu kasuks loobuda, see ei ole ka nukker," ütles Nestor.