“Eesti tänab teenetemärkidega neid, kes annavad või on andnud rohkem, kui nõuab nende igapäevane töö. Nii teaduses, ettevõtluses, hariduses, spordis ja kultuuris, ka riigiametites. Ning muidugi seal, kus on tõeliselt ohtlik — meie kaitseväe missioonil Afganistanis,” sõnas riigipea oma kõnes.

“Eesti tänab inimesi, kes on pühendunud ja sihikindlad, ootamata selle kõige eest mingit erilist vastutasu,” kinnitas ta, et just need inimesed seisavad Eesti kestmise ning Eesti väärtuste hoidmise eest. “Teie olete need, kes oma tööga annavad meile kindlustunde. Et me saame hakkama. Ja tuleme toime.”

Teiste seas oli silmapaistva sportliku karjääri eest autasu vastu võtmas ka korvpallur Gert Kullamäe ja jalgpallur Mart Poom, loodusteadlane Aleksei Turovski, ärimehed Hannes Tamjärv ja Heldur Meerits, muusik Jaak Johanson.

Kohal ei ole aga Veljo Tormist, kes on Londonis valmistumas sealseks vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdiks. Kohal pole ka teenetemärgi saanud Soome kirjanikku Sofi Oksaneni, lauljaid Tõnis Mägit ega Jaak Joalat.

Kullamäe saab Valgetähe V klassi teenemärgi ja Poom Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Vaata videot presidendi kõnest!

Vaata fotosid pidulikust teenetemärkide üleandmisest!

Kõiki pilte vaata SIIT!