Tallinna Jaani kirikus toimus kontsert "Päästame Pikakannu kooli", kus esinesid Tallinna ülikooli meeskoor, Jaak ja Mart Johanson, Age Juurikas, Ivi Ots, Johanna Randvere ning Kait Tamra.

Pikakannu kool on väike kogukonnakool Võrumaal. Pärast Lasva vallavolikogu otsust sulgeda Pikakannu põhikool taotles kohalikku kogukonda ühendav MTÜ Pikakannu kooli areng ajaloolise koolihoone rendile ning asutas Pikakannu pärimuskultuuri keskuse.

Alates sügisest Lasva vallas kogukonnakoolina tegutsenud Pikakannu kool kogeb ainulaadset laste rahalist ahistamist. Nimelt on Lasva ainuke Eesti omavalitsus, mis maksab oma vallas elavate ja Pikakannu koolis käivate laste eest valitsuse kehtestatud pearahast kõigest poole.

Erakooli koolitusluba saadi mullu mais. Ent volikogu lükkas viis korda edasi otsustamist, kas anda tühjaks jäänud Pikakannu koolimaja MTÜ käsutusse. Alles augusti keskel sõlmiti leping, milles vald sätestas, et maksab Pikakannul õppivate oma valla laste eest ainult pool pearaha, 73 asemel 36,5 eurot kuus.

Koolil on ka õppemaks – 35 eurot kuus. Seda suudavad tasuda üksikud lapsevanemad. Niisiis tasutakse õppemaksu küttepuudes, kartulites või kõrvitsates.