Peaminister Jüri Ratas märkis, et PBK on korduvalt käinud ka valitsuse pressikonverentsidel ja temaga intervjuud teinud, ent Ratas ei ole kunagi tundnud, et küsimused oleksid kuidagi Eesti-vastased. "Kas me peame oluliseks viia informatsiooni kõigi Eesti elanikeni?" lausus Ratas ja lisas, et venekeelse elanikkonna seas on PBK reiting suurem kui ETV+ oma. "Muidugi on ETV+ edasiarendamine ka väga oluline," möönis peaminister.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tõdes, et on sellele küsimusele ka varem mõelnud ja julgeb öelda, et tänu oma tegevusvaldkonnale tunneb teemat ja inimesi, kellele see info on suunatud, paremini, kui osa kommenteerijaid.

Ossinovski näitlikustas olukorda tuues paralleele kiirrongiga Riiga sõitmist. "Mina tahaksin Riiga sõita ülikiire rongiga, kuid ma ei saa, sest seda rongi ei ole. Küsimus on: kas jätta siis Riiga minemata, sest kiirrongi ei ole või kasutada alternatiivseid vahendeid?" püstitas minister Ossinovski retoorilise küsimuse.

"Kas jätame ideoloogilistel põhjustel suure osa Eesti venekeelsest elanikkonnast vajaliku infota?" küsis Ossinovski ja märkis, et tegu on tõepoolest vajaliku informatsiooniga. "Töötukassa räägib töövõimereformist, Päästeamet räägib tuleohutusest.. mõlemad teemad on näiteks Ida-Virumaal väga olulised," sõnas tervise- ja tööminister ja rõhutas info leviku vajalikkusele ka vene keeles.

Küll aga nendib Ossinovski, et valitsus peaks arutama, miks ei ole ETV+ käivitunud viisil, mil oodati. Ossinovski leiab, et põhjus peitub õigel hetkel oluliste poliitiliste otsuste tegemata jätmises. Ta meenutas, kuidas pärast pronksiöö sündmusi loodi ETV2. Ja hiljem, pärast Ukrainas juhtunut, arutati, kas luua ka ETV+. "Tahan tänada Urmas Paeti, kes seisis selle eest, et loodaks venekeelset informatsiooni edastav avalik-õiguslik telekanal," sõnas Ossinovski.