Aas tõdes oma tervituskõnes, et õpilasmalev on andnud tuhandetele noortele suurepärase võimaluse suvel tööd teha, aga mitte ainult.

“Soovin, et sellest suvest kujuneks teile üks igavesti kestev mälestus. Mälestus, millest räägite oma tänastele ja homsetele sõpradele. Mälestus, millest jutustate õhinaga oma tulevasele pruudile või peikale. Mälestus, mille järele kunagi teie oma lapsedki õhkavad,” rääkis Aas.

Ka õpilasmaleva juht Ott Väli sõnas, et üks peamine motivaator noorte jaoks ongi just uute kogemuste saamine ja selle jagamine uute sõpradega. "Alati on suvisel ajal ahvatlev kodust eemale saada, uusi sõpru kohata ja koos midagi lahedat ette võtta."

Õpilasmalev on välja mõelnud uue riigikaitse programmi, mille raames saavad noored teadmisi nii riigikaitsest, kui saavad proovida ka metsaelu. Lisaks ka sotsiaalmeedia koolitus, millel on turunduslik eesmärk ning mis aitab õpilasmalevat pildil hoida. Kõige huvitavamaks rühmaks pakkus Väli rahvatantsu rühma. "Pärast tööpäeva võetakse ette rahvatantsu trenne ja kaugemas tulevikus võibolla jõutakse järgmisel suvel ka üldtantsu peole," isas Väli.

Täna avatseremoonial kohal olnud malevlastest õhkas elevust, töötahet ja positiivsust. Ka nemad ise kinnitavad, et loodavad leida uusi sõpru. "Mina loodan saada uusi tuttavaid, uusi sõpru ja tahan saada ka ilusa päevituse."

Teine noor malevlane, kes on uues rahvatantsu rühmas ütles Delfile, et ta ei kujutaks oma suve ilma malevata enam ette. "Sattusin eelmisel aastal juhuslikult ja armusin sellesse nii ära. Nagu malevas ka öeldakse, malevata suvi on külm nagu lumi."

Teist aastast järjest osaleb Sihtasutus Õpilasmalev projektis “Noorte Töösuvi”, mille raames tekivad malevarühmad omavalitsustesse, kus pole malevat varem tehtud.

Malevasuve lõpetab 14.-16. augustil toimuv üleriigiline kokkutulek Ruunaveres.