Teos tõi kokku Eesti juhtivaid soouurijaid ja noored humanitaar- ning sotsiaalteadlased, et lahata soolise analüüsi erinevaid võimalusi. Õpik tutvustab maailmas levinud soolise analüüsi lähenemisi, rikastades neid Eesti ühiskonna põhjal tehtud uurimuste ja näidetega, teatas riigikogu pressitalitus.

Õpikus analüüsitakse Eesti näitel läbi sooprisma Eesti poliitikat, meediamaastikku, haridussüsteemi, aga ka teoloogiat, kunsti ja kirjandust kuni ökofeminismini välja. Teost tutvustanud Avatud Eesti Fondi (AEF) juhi Mall Hellami sõnul soovitakse õpikuga juhtida tähelepanu eelkõige soolisele palgalõhele, naiste esindatusele poliitikas ja ettevõtluses ning naisekuvandi loomisele meedias.

Raamatu väljaandmist toetanud AEF kinkis selle eksemplari ka igale riigikogu liikmele. AEFi nõukogu liige ja kommunikatsiooniekspert Raul Rebane avaldas lootust, et see aitab parlamendiliikmeil tulevikus häid otsuseid vastu võtta.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna soovitas selle ka kõigil kolleegidel läbi lugeda. Tsahkna arvates aitab taolises raamatus sisalduv teave meil oma väikese rahva ressurssi maksimaalselt ära kasutada.