Täna hommikul kella seitsme ajal kukkus Lasnamäel Kalevipoja 17 asuva korterelamu neljandalt korruselt alla rõdupiire. Delfi lugeja sõnul oli korteris öösel pidu ning ilmselt lihtsalt toetuti vastu piiret, mis järele andis ja alla kukkus. Koristamas olnud kojamees kutsus politsei.

Maja on lugeja sõnul ehitatud 1976. aastal ning rõdu kinnitused nõrgad ja rõdu halvasti projekteeritud, nimelt on rõdupiire kinnitatud vaid nelja armatuuriga. Nii on lugeja hinnangul rõdupiirde allakukkumisoht teistelgi 36-aastastel rõdudel, kuna need on kõik ühtmoodi ehitatud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et rõdupiire kukkus alla sel ajal, kui seal olid inimesed, kuid keegi neist viga ei saanud. Rõdupiire kukkus välisukse ette, nii et mõnda aega ei saanud inimesed sellest trepikojast välja. Seejärel lükati piire aga omadel jõududel uksest eemale.

Kuna keegi viga ei saanud, tegeleb asjaga Sanga sõnul edasi korteriühistu.

Korteriühistu revident Toomas Lont teatas, et KÜ Kalevipoeg majarahvas on rõdude korrastamist taotlenud aastate viisi, kuid korteriühistu juhatus on seda ignoreerinud.

"Ainult juhuse läbi ei saanud surma ühtegi inimest," kommenteeris Lont tänahommikust õnnetust. Alla kukkunud paneel kaalub Lonti sõnul üle tonni ja seda ei suutnud paigast nihutada ka neli meest.

"Linn on täis paneelmajade rõdusid ja nende ees seisvaid piirdeid. Keegi nendega ei tegele. Uues KÜ seaduses ei nähta ette isegi vastutust, et hooldusfirmad peaksid edasikindlustuse ja vastutuse hoolduse eest oma kanda võtma," muretseb Lont.