"Kaitseväele on oluline korraldada üritusi, mille käigus saame kogukonnale tutvustada politsei, päästeameti, Kaitseliidu ja kaitseväega seonduvat. Oma tegevusega tahame tuua kogu meie varustuse ja tegevuse rahvale käegakatsutavaks," ütles Kõikide Laste Isadepäeva peakorraldaja kapten Viljar Kurg. "Isa roll väljendub suures osas pere, laiemas mõistes ka riigi kaitses. Isa kes on kaitseliitlane, politseinik, päästja või kaitseväelane, on perele ja riigile parim kaitsja."

Kümnendat korda korraldatava Isadepäeva eesmärgiks oli väärtustada isa kui kaitsja, aga ka kasvataja ja õpetaja rolli.

Kõikide Laste Isadepäeva tehnikanäitusel said lapsed ja isad näha kaitseväe soomukit Pasi XA-188, õhutõrjeraketikompleksi Mistral, tankitõrjesüsteemi Milan-2, haubitsaid, politsei, piirivalve ja päästesõidukeid. Oma oskusi näitasid Vahipataljoni ajateenijad auvahtkonna vigurshow ja lähivõitluse demonstratsiooniga. Päästjad tutvustasid pealtvaatajatele eririietust ja vormi, oskusi näitasid ka politseikoerad.

Huvilised said lasta õhupüssist ja laskesimulaatorist, proovida selga sõdurivarustust, päästevarustust ja võtta mõõtu erinevatel võistlustel.

Kuueaastast Rened huvitas enim nähtav varustus. "Mulle meeldisid õues olnud autod ja püssid, mida sai katsuda," rääkis poiss. "Takistusrada oli ka tore, aga liialt palju inimesi oli seal."

"Täitsa tore päev on olnud. Oleme rahul, et siia tulime," ütles pojaga Kõikide Laste Isadepäeva külastanud Jüri. "Eks poiss jookseb siin relvade vahet ja käib võistustel osalemas. Ma uurisin kaitseväe relvi, tip-top värk."

Kõikide Laste Isadepäeval esinesid Tanja Mihhailova, Traffic, Kaitseväe orkester, Politsei- ja Piirivalveameti Orkester koos Kaire Vilgatsiga ja spordiklubi Fööniks. Kogupereüritust juhtis Venno Loosaar.

"Väga tore, et selline üritus korraldati. Täna oli eriti meeldiv laval olla," ütles Tanja Mihhailova. "Tore oli näha lapsi ja isasid koos lustimas. Selliseid üritusi võiks rohkem kui kord aastas olla."

Kõikide Laste Isadepäeva korraldavad Kaitsevägi, Kaitseliit allorganisatsioonidega, Siseministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet ja turvafirma G4S. Varem on Kõigi Laste Isadepäeva korraldatud Tallinnas, Tartus, Rakveres, Viljandis, Paides ja Võrus.