Esimesena aukohtu ees seisnud Vakra sõnul oli kohtu õhkkond töine ning kosntruktiivne. "Ma loodan, et aukohus arvestab ka täna fraktsioonis välja öeldud mõttega, et Keskerakonna fraktsioon alustas nelja aastast rasket tööd 26 liikmega ning meie kõigi eesmärk oleks see, et me ka 26 liikmega lõpetaksime," rääkis Vakra ning lisas, et aukohus tuletas talle meelde, et elame ikkagi meediaühiskonnas.

Vakra sõnul jääb ta lootma, et aukohus teeb õiglase otsuse ning ei viska välja teda, kui Keskerakonna tulise pooldaja ehk tema vanaisa lemmikpoliitikut.

Peale Vakrat aukohtu ees seisnud Kalle Laaneti sõnul heideti talle ette ette liigset meediaga suhtlemist. "Seda, et teiega, ajakirjanikud, nii palju räägin," vastas Laanet küsimusele, kas aukohtul oli talle ka etteheiteid.

Keskerakonna pressiesindaja sõnul kuulas aukohus tänasel istungil ära kõik asjaosalised ning annab oma otsusest teada Keskerakonna fraktsioonile ning Keskerakonna juhatusele selle nädala lõpuks.

Aukohtu menetluses oli täna kaks juhtumit - sotsiaaldemokraat Hannes Rummi erakirjavahetuse sattumise kohta keskerakondlaste Ivor Onksioni ja peasekretär Priit Toobali kätte ning teiseks erakonna juhi Edgar Savisaare isikliku hukkamõistu pälvinud Rainer Vakra ja Kalle Laaneti küsimus. Nii Laanet kui ka Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles laupäeval toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.