Uus abilinnapea kandidaat Betina Beškina on töötanud linnavalitsuses seitse aastat. Kõlvart sõnas, et Beškina on linnasüsteemis pikka aega töötades tõestanud ennast tööka ja aktiivse inimesena, kes on valmis õppima, ennast arendama ja panustama eesmärkide saavutamisse. „Kahtlemata on tegemist väga olulise ja mahuka valdkonnaga, kuid olen kindel, et uus abilinnapea on valmis seda vastutust kandma ning töötab selle nimel, et Tallinn muutuks paremaks linnaks kõigile siin elavatele inimestele,“ ütles Kõlvart.

Beškina sõnas, et sotsiaalvaldkond on teda alati kõnetanud ning uus amet pakub võimalust panustada kõige otsesemalt inimeste abistamisele. „Sotsiaalvaldkond on väga mahukas, sisse elamiseks läheb aega ja selleks tuleb hästi kõvasti tööd teha, sest nüansse on palju. Kindlasti teen koostööd volikogu sotsiaalkomisjoni esinaise Merike Martinsoniga, külastan hallatavaid asutusi, kohtun valdkonna asjatundjatega ja vastavate ühendustega,“ rääkis abilinnapea kandidaat.

Ta lisas, et Tallinn on aastatega sotsiaalvaldkonda palju panustanud, kuid teha on veel palju. „Suurem tugi puuetega inimestele ja omastehooldusele ning meie pealinna ligipääsetavamaks muutmine liikumisvaevustega inimestele on vaid mõned näited, millele soovin oma ametis rõhku panna,“ tõi Beškina välja.

Beškina on juudi päritolu, ta on Tallinna Ülikoolis õppinud andragoogikat. Ta on töötanud juudi kogukonnas lastelaagrite juhendajana, kuid asus linnavalitsusse tööle juba aastate eest ning on väljendanud, et talle tema töö on seal väga meeldinud. Pikka aega on ta töötanud just Mihhail Kõlvarti nõunikuna.

Beškina on abielus ning tal on üks laps, ta on 32-aastane. Beškina ei ole Keskerakonna liige.

Abilinnapeadena jätkavad Kalle Klandorf, Vadim Belobrovtsev, Eha Võrk, Andrei Novikov ja Aivar Riisalu. Riigikogusse suundunud Tõnis Mölderi asemel hakkab linna sotsiaalvaldkonda kureerima Betina Beškina. Tallinna piirkondade nõukogu esimees, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et linnavalitsuse meeskond on tugev ning suuri muudatusi koosseisus ta ei planeerinud. „Tänases linnavalitsuses on kogenud inimesed, kes on pälvinud pealinlaste usalduse aastate jooksul tehtud tööga. Olen nendega töötanud koos nii linnavalitsuses kui ka linnavolikogu esimehena ja usaldan nende professionaalsust,“ põhjendas Kõlvart.

Täna teatasid Keskerakond ja Roheliste erakond, et abilinnapeana ei jätka Züleyxa Izmailova, kes keskendub erakonna arendamisele, et Rohelised poliitikamaastikul edaspidi enam jõudu omaksid. Linnavalitsuse koosseis jääb seega kuueliikmeliseks ning tema tööülesanded jaotatakse teiste abilinnapeade vahel ära. Abilinnapead peab kinnitama Tallinna Linnavolikogu, mille istung algab täna kell 16.