Keskerakonna pressikonverentsil selgitas Savisaar, et nimetatud komisjoni hakkab juhtima Lasnamäe linnaosa vanem ja endine Tallinna politseiprefektuuri aseprefekt Kalle Klandorf, aseesimeesteks on riigikogulased Evelyn Sepp ja Mailis Reps ning liikmeteks on riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa, riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Lembit Kaljuvee, Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde ja Tallinna linnavolikogu liige Andres Rozalka.

Klandorf lausus, et komisjon kavatseb pöörduda ka kaitsepolitsei poole, et välja nõuda juhtumit puudutavad lindistused ja materjalid. Komisjoni töö esitatakse juhatusele, kes selle ka avalikustab. Eeldatavalt peaks komisjoni raport valmima 28. detsembriks. Nii Klandorf kui ka Sepp nentisid, et Keskerakonnas on samuti riigisaladuse õigusega poliitikud olemas ning seega olid nad materjalide küsimise osas optimistlikud. Samuti kavatsetakse võtta kontakti ka kapo aruandes nimetatud Vene ametiisikute poole selgituste saamiseks.

Evelyn Sepp lisas, et tegu ei olnud Eestis esimese korraga, kui esitatakse kellegi suhtes otsus ja siis pärast hakatakse selle kohta põhjendusi otsima. Sepa hinnangul pole tema süüdistuste katteks mingeid tõendeid veel täheldanud.

Ajakirjaniku küsimusele, kuidas Savisaar suhtub näiteks parteikaaslaste Ain Seppiku, Kalle Laaneti ja Toomas Vareki kriitikale, vastas Keskerakonna juht, et vastastel ei tasu loota, et suudetakse erakonnas mingeid lõhesid tekitada ning et Keskerakond on demokraatlik partei, kus on erinevaid arvamusi ja asju arutatakse. Vaata videost Keskerakonna juhi resoluutset vastust, et mingisugust lõhet Keskerakonnas ei ole.

Savisaar lisas aselinnapea Deniss Boroditši puudutavate väidete kohta, et Boroditš on ajakirjandusele ise selgelt öelnud, et ta pole olnud kohtumiste juures, kus oleks küsitud erakonnale Venemaalt raha.

Küsimusele, kas tõekomisjoni moodustamine tähendab seda, et homsel Keskerakonna juhatuse koosolekul Savisaare umbusaldamine päevakorda ei tõuse, vastas linnapea, et parteijuht peab alati valmis olema, et juhatuse koosolekul võib tema umbusaldamine kõne alla tulla.

Savisaarelt paluti kommentaari ka president Toomas Hendrik Ilvese väitele, et Eestis kiriku rajamiseks pole kohane välismaalt raha küsida. Keskerakonna liider nentis selle peale vaid, et tema andmetel rahastati Tallinna Jaani kiriku remonti osaliselt Saksamaalt. "Kas siis tehti kuritegu või?" küsis ta.

Sellega ka pressikonverents lõppes.