Delfi fotograaf Andres Putting sõitis koos paarikümne Keila õpetajatega Tallinna poole. Õpetajatele reserveeriti rongi viimane vagun, mille eest tuli maksta 75 eurot, kuid piletikontrolör sinna seetõttu ka ei läinud.

Kuigi Keilast on Tallinna tulemas 100 streikijat, siis rongi peale astus Keilast paarkümmend streikijat, kellega ehk ühines õpetajaid ka Suelt, Laagrist ja mujalt. Kõik on Delfi fotograafi sõnul väga positiivsed ning loodavad, et midagi streigiga ka saavutatakse.

Rong asus Keilast teele kell 10.48 ning jõudis Tallinna 11.35. Loosungid ning plakatid on valmis ja kaasas ning Vikerkaare lasteaia õpetajad näiteks tunneb ära erksatest vestidest. Ühtki mossis inimest ses vagunis polnud.

Keila õpetajate loosungite ideed on pärit õpetajatelt ning valmis meisterdasid need tööõpetuse- ja kunstiõpetajad. Kuna kardeti, et rongi ei mahuta ära, peeti läbirääkimisi Elektriraudteega, kes õpetajatele vaguni reserveeris.

Delfi fotograaf tegi rongi peal juttu ka Vikerkaare lasteaia töötajatega, kelle sõnul streigivad nemad ainsate lasteaednikena Keilas kaks päeva. Tulemas on Keilast nende kinnitusel Tallinna 40 lasteaednikku. Eestvedajad on väga optimistlikud ning rongis oli kuulda veendunud hõikeid „Ükskord me võidame niikuinii”.

Lasteaednikud rõhutasid, et nende palgad on absurdselt väiksed, nimelt saavad lasteaia õpetajad 400 eurot kätte ning lasteaiakasvataja abiõpetajad 290 eurot kuus kätte. Nende hinnangul läheb raha kuhugi mujale, kuid võiks väärtustada inimesi, kes kasvatavad üles uut põlvkonda.

Lasteaednik Mare rääkis fotograafile, et lasteaiad on Keilas jäänud veidi tähelepanuta ning rohkem on pühendutud uutele koolidele ning raha sinna suunamisele. Lasteaednikud hoiavad aga loosungid alles ning edaspidi ollakse valmis meelt avaldama minema ka valda. Igal juhul plaanitakse oma hääl kuuldavaks teha.