Beetapromenaadi rajamisel tehti läbipääsuvärav Patarei vangla mereäärsesse müüri ja korrastati Patarei alal jalgteed. Noblessneri sadamalinnaku ja Lennusadama vaheline lukustatud värav on nüüdsest iga päev kella 8 ja 23 vahel avatud ning Kalasadamast Noblessneri sadamalinnakuni kulgev promenaad on tähistatud B-tähe ikoonidega.

Beetapromenaadi ühe eestvedaja Anni Müüripeali sõnul võimaldab beetapromenaad üle pika aja vahetult ja piki mereäärt kulgeda. “Beetapromenaadiga katsetame sel suvel tõeliselt vaba avalikku ruumi, kus igaüks saab end hästi tunda ja merd nautida,” räägib Müüripeal mereäärse tee kandvast ideest.

Beetapromenaad oli Merekultuuriaasta 2016 ideekorje üks võiduprojektidest. Noblessneri arenduse juhi Ivar Piirsalu sõnul on Beetapromenaad vaheetapp enne lõpliku mereäärse promenaadi valmimist. “Tänu erinevate partnerite kaasabile oleme jõudnud esimese olulise verstapostini ja avanud seni läbipääsu tõkestanud väravad alates kalaturust kuni Noblessnerini. Mõne aasta möödudes promenaad pikeneb ja ühendab Noblessnerisse rajatava uue linnaväljaku Kalaranna teega,” räägib Piirsalu promenaadi tulevikust.

Piirsalu sõnul tasub beetapromenaadil jalutades mõelda, et alles mõni aeg tagasi olid rahvale territooriumi funktsioonide tõttu ligipääsmatud nii Patarei kindluse ala, Lennusadam kui ka Noblessner.