Näidislahingu käigus tulistati nii lahingumasinate 35 millimeetrise kaliibriga pearelvast kui ka 7,62 mm kuulipildujast. Neid toetasid kõrvalt jalaväelased automaatrelvade ja tankitõrjerelvadega ning soomustransportöörid SISU.

Kaitseväejuhataja kindralleitnant Riho Terras jäi rahule nii lahingu kui uute masinatega. „Väga vahvasti läks - kõik valdkonnad õnnestusid edukalt, midagi kuskil katki ei läinud ja seisma ei jäänud,“ sõnas Terras. Tema hinnangul annavad uued masinad Eesti kaitseväele tugevasti lahinguvõimet juurde. Esimesed lahingumasinad jõuavad siia järgmise aasta alguses.

Uute soomukite kiitmisel ei olnud ka kitsi 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus. „Soomuki sisemus ja ruum on tehtud maksimalisti seisukohast. Kogu see tehnika, isikkoosseis, kaitseelemendid ja sensorid võivad luua pildi ruumikitsikusest, aga tegelikult on tegu maailma kõrgtehnoloogilise soomukiga,“ sõnas Kalmus.

Tema sõnul oli äsja lõppenud metsalaager, kus osalesid nii Eesti kui Hollandi kaitseväelased, väga kasulik. „Need kaks nädalat olid väga hea kooliraha. Me nägime hollandlaste pealt nende masinate võimekust meie väljaõppealadel,“ sõnas Kalmus.

Ta lisas, et lahingumasinate võimekuse täielikuks kasutamiseks napib hetkel polügoonil veel ruumi. „Need alad on üsna piiratud, soised ja metsased. Selle soomuki kasutamiseks on vaja tunduvalt suuremat opereerimisala,“ sõnas Kalmus. „Kui me sõitmiseks kaitseväe polügoonidel veel ruumi leiame, siis laskmistel selleks, et tagada inimeste ohutus, on vaja harjutusalade ümber turvalasid. Just selle jaoks, et välistada laskemoona sattumine elukeskkonda,“ lisas ta.