Juba üheksandat korda Egiptusesse reisinud Kerdo ütles Delfile, et tema jaoks pole ministeeriumi hoiatus probleemiks.

"Jälgisin uudiseid ja mitte ükski Euroopa riik pole lende tühistanud. Mul on palju tuttavaid ees, küsisin ka nende käest ja seal pole midagi hullu," rääkis Kerdo.

Mehe sõnul ei ole tal plaanis üksnes hotelli lähistel püsida. "Võtame puhkust ikka täiel rinnal. Kui midagi juhtub, siis juhtub, igal pool võib juhtuda."

Samuti Hurgadasse reisinud Gerli ja Sille ütlesid samuti, et ministeeriumi teade neid alles neljapäeval ostetud reisist loobuma ei sundinud.

"Veidi pani mõtlema, aga plaani ära jätta ei olnud," rääkis Sille. Korduvalt Egiptuses reisinud Gerli lisas, et koha peal on nii sugulasi kui ka sukeldumisinstruktoreid, kes tema sõnul ei saa arugi, et midagi teisiti oleks.

Mõlemad plaanivad siiki liikuda valdavalt hotelli territooriumil ning kõrvalistest rahvarohketest kohtadest hoiavad eemale.

Reisija Tanel usub aga, et Novatours jättis reisid ära seetõttu, et ei saanud lende täis. "Läheme kahe perega ja nii palju kui oleme kuulnud, on seal ohutu. Igal pool võib midagi juhtuda. Venemaale ja Ukrainasse ei tohiks siis üldse reisida," leiab Tanel, kes ostis reisi kuu aega tagasi.

Tanel plaanib perega puhata hotelli piirkonnas. "Ohtlikematesse kolletesse me oma nina ei topi. Plaan on puhata ja päikest võtta, mitte edasi reisida."

Nädalaks Egiptusesse reisile läinud Kerstin ja Tarmo plaanivad samuti hotellis puhata. Kerstin on esimest korda soojamaareisil, Tarmo on Egiptuses ka varem käinud. "Kui eelmisel aastal käisin, saadeti ka hoiatus rahutuste tõttu. Käisin ikka reisil ära ja midagi ohtlikku ei juhtunud. Me ei käinud muidugi ka Kairos," rääkis Tarmo.

Välisministeerium hoiatab
Välisminister Urmas Paeti sõnul otsustas ministeerium Egiptuse ohutaset tõsta seal süvenenud pingete tõttu. Paeti sõnul on Egiptuse ohtutaseme tõstmise põhjus selles, et info, mida ministeerium valdab, räägib väga selgelt pingetõusust Egiptuses ja sellest, et kuurordid ei pruugi jääda pingetest puutumatuteks, rääkis minister Vikerraadio saates "Uudis+".

Paeti lisas, et viimase aja sündmused ehk rohkem kui 500 molsemivennaskonna liikme surmamõistmine, ligi 100 inimeste vahistamine ja maikuus eelseisvad presidendivalimised on seadnud riigis pinged väga kõrgele.

Ministri sõnul kaaluti otsust ohutaseme tõstmise kohta väga pikalt ja selle tegemisel toetuti erinevate teenistuste kogutud infole. Siiski ütles Paet, et tegemist on eelkõige soovitusega, mille eesmärk on juhtida tähelepanu ärenenud olukorrale ning inimesi sundida sinna mitte minema ei ole riigil võimalik.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul on praegu enda reiside ärajätmisest teatanud reisikorraldajad TezTour OÜ ja Novatours OÜ ning Turetski loodab, et samale seisukohale jõuab ka reisikorraldaja GoAdventure OÜ. Vastasel juhul soovitab amet reisibüroodel lõpetada GoAdventure’i reiside vahendamise Egiptusesse, arvestades ministeeriumi ohuhinnangut ja soovitust vältida reisimist Egiptusesse.