"Meile pakuti kohvi ja teed ja mis siin kohvikus oli," kirjeldas hetkel laeva peal olnud hiidlane Arto-Randel Servet Delfile olukorda, mis laeval südaöö paiku valitses. "Meeleolu on positiivne. Laevalt on näha, et kai peal on ka mõned autod tulnud ootama. Tuul lükkas laeva kaist eemale." Vaata videost!
 

Laev oligi sadamale õige lähedal. "Nii tugevat idatuult ka ei mäleta. Kella seitsme ajal õhtul oli veel peaaegu tuulevaikne, aga siis enne kaheksat hakkas tuul jõudu koguma," kirjeldas Servet ootamatult muutunud ilmaolusid.
Kõrgelaid madalikul

Ekskavaator lükkas laevanina õigesse kohta

Esialgu pidi päästma tulema piirivalvelaev Valve, mis pidi kohale jõudma kuskil kella kahe ajal öösel. Ent abi oli lähemal: sadamakailt õnnestus ekskavaatoril lükata kopaga laevanina õigesse kohta. Laevamootorid pandi täistuuridel tööle ja nii saadagi alus õigesse randumiskohta suunatud. 

"Hetkeks oli ka õudne, kui laev kai küljes olevate vendrite vastu põrkas, siis oli korraks ka natuke kiljumist," kirjedlas Servet, kes on samal liinil tihe sõitja "Kõik sujus. Saime kenasti autodega maale juba kuskil poole ühe ajal öösel."

"Mis oli eriti sümpaatne - kapten tuli ise kõikide reisijate juurde enne lahkumist ja vabandas juhtunud ebameeldivuste pärast. See oli väga viisakas."
Kõrgelaid madalikul

Vesi oli madal ja oht inimestele väike

Laevale, reisijatele ja sõidukitele otsest ohtu ei olnud, laev seisis stabiilselt ning oli ahtrist kinnitatud kahe otsaga kai külge. Pardal viibis 24 reisijat, 9 meeskonnaliiget ja 9 sõidukit, teatas Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees pressiteates.
Kõrgelaid madalikul

Merevalvekeskust informeeriti ja appi on saadetud piirivalvelaev Valve. Sõrul puhus südaöö paiku idatuul 10 m/s. Kõrgelaid pääses peale neljatunnist tööd liikuma ja sildus kai ääres kell 00:40.

"Sõidukid ja reisijad olid laeval laevapere poolt hoitud ja said turvaliselt maale toimetatud. Olime valmis reisijaid laevalt evakueerima ja bussiga koju sõidutama, kui olukord oleks pikemalt kestma jäänud. Suur tänu kõigile osapooltele, kes nõu ja jõuga abiks olid ja eriti reisijatele kannatliku ja heasoovliku suhtumise eest," võttis oma pressiteates Saaremaa laevakompanii juhtunu kokku.

Juhtumi täpsemad põhjused selguvad peale juurdluse lõppu.Vaata fotogaleriisid!