Saatejuhtide küsimusele, kui oluline on tänane valimisstuudio Kaljulaidile, vastas ta järgmist: "Igal sõnal, mida ma täna siin ütlen, on mõte." Kersti Kaljulaidi on tuttavad pidanud ninatargaks. "Aastad on tõepoolest õpetanud mind inimesi kuulama," nentis Kaljulaid.

Tulevane president suhtub kriitikasse kui edasiviivasse jõudu: "Need, kes on mind kritiseerinud on peaasjalikult tahtnud juhtida tähelepanu neile tahkudele, millest ma seni ei ole rääkinud," ütles ta valimissaates.

Mida arvab Kaljulaid president Ilvesest? "Ilves on olnud tõepoolest suurepärane president, mis puudutab välissuhtust ja seda, mis teeb Eestis maailmas suuremaks." Kaljulaid ei taha öelda, kas Ilves on olnud sisepoliitikas halb ning ta loobub kriitiseerimisest. "Ma loodan, et minul õnnestub olla see, kes räägib elu vähem mustvalgeks."

Kaljulaidi eeskujud presidendiametis on naisriigipead: Läti endine president Vaira Vīķe-Freiberga ja Soome endine president Tarja Halonen.

Rääkides tänase päeva teemadest, siis skandaalse ERM-i Neitsi Maarja eksponaadi kohta arvas Kaljulaid, et mitte kedagi ei või avalikult naeruvääristada: ei Jeesus Kristust, poliitkut, Eesti inimest, õpetajat, lasteaiakasvatajat. "Nalja võib teha, aga see sõltub alati tegija positisoonist. Ka mina teen oma sõpradega väga palju nalja," nentis

Mida arvad Kaljulaid pagulaspoliitikast ja Eesti julgeolekust, loe lähemalt blogist!