President Ilves andis vastuvõtul üle riikliku teenetemärgi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesindajale Tokyos Kosaku Yamaguchile, kes pälvis Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi Eesti-Jaapani majandussuhete edendamise eest.

Kosaku Yamaguchi pälvis Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi Eesti-Jaapani majandussuhete edendamise eest.

EASi juhatuse liige Martin Hirvoja tunnustab Kosaku Yamaguchi´t aastate pikkuse pühendunud töö eest Eesti tutvustamisel Jaapanis.

"EAS aitab kaasa ettevõtjate sisenemisel uutele turgudele ja väikese Eesti tutvustamisel kaugel Jaapanis. Kosaku Yamaguchi on esindanud Eestit väärikalt, pühendumusega ja uhkustundega," ütles Hirvoja.

Ta lisas, et Yamaguchi on aidanud maksimaalselt kaasa Eesti –Jaapani ärisuhete arendamisele ning andnud igakülgset abi visiitide ja ärikohtumiste korraldamisel.

Kosaku Yamaguchi on Eesti välisesindaja Tokios alates 1. jaanuarist 2008.

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves lendasid visiidile Jaapanisse teisipäeval, tagasi jõuab riigipea 8. märtsil.

Pikalt ettevalmistatud Eesti riigipea visiidi peamisteks eesmärkideks on tipptaseme julgeoleku- ja majanduspoliitilised arutelud ning kahe riigi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, kübervaldkonna suhete edendamine ja ärikontaktide tihendamine, vahendas presidendi pressitalitus.