Hiina kalendri loomasümboleid kujutavad skulptuurid on sündinud Korea, Mehhiko, Soome, Leedu, Venemaa ja Eesti kunstnike käte all. Esitamisele tulevad draakonitants ja muusikasse lavastatud ilutulestik. Taevasse lennutatakse traditsioonilised Hiina soovilaternad, teatas sihtasutus Tallinn 2011.

Laupäeval, 5. veebruaril kell 17 – 19 toimub suur karneval Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad ligi 40 Beijing Fenglei Troupe of Peking Opera artisti ja akrobaati. Samas saab näha draakonitantsu ja nautida ilutulestikku. Väljakule on üles seatud ka toidutelk, kus väikese tasu eest saab keha kinnitada ehtsate hiina roogadega ning Vabaduse väljaku tunneligaleriis avatakse Hiina-teemaline fotonäitus. Pärast kella 21 tasub sammud seada klubisse Rockstars, kus koos Läti/USA rockisuuruse Louie Fontaine’iga astub üles kaasahaarav punk-rock bänd The Subs Hiinast.

Pühapäeval, 6. veebruaril kell 17-19 saab Hiina uusaasta karnevalist osa Narvas Peetri väljakul.

29. jaanuarist on Tallinnas toimunud traditsioonilise draakonitantsu treeningud. Draakonitantsu tuli Tallinnasse õpetama Wang Yuxi - mees, keda paremini tuntakse Draakonikuninga nime all. Wang Yuxi on Draakonitantsu Rahvusvahelise Ühingu president, kelle käe all on õppinud sellised kuulsused nagu Jackie Chan ja Jet Li, ning kes on ka mitmekordne Guinessi rekordite omanik. Tema üks silmapaistvamaid projekte oli see, kui Hiina müüril tantsis draakonitantsu viiest tuhandest inimesest koosnev üle 3 km pikkune draakon.

Tants on väga füüsiline ja nõuab meeskondlikku koostööd. Draakonitants jutustab legendi pimedast draakonist, kes liigub kaootiliselt ja otsib pärli. See on tema kinnisidee. Keegi eriline hing saab suure au osaliseks draakonile silmad pähe joonistada, misjärel draakon saab nägijaks ning asub pärli püüdma. Draakoni- ja lõvitantsud on Hiinas ja kogu Aasias pidulikel sündmustel väga populaarsed, peetakse isegi draakonitantsu maailmameistrivõistlusi. Draakon ja kostüümid on Pekingi linna kingitus Tallinnale. Wangi sõnul on tema Tallinna õpilased – Tallinn 2011 vabatahtlikud - väga tublid, ning on nädala ajaga õppinud selgeks muljetavaldava kava. Draakonitantsu saab näha 3. ja 5. veebruaril Tallinnas Vabaduse väljakul ning 6. veebruaril Narvas.

Hiina punkbänd The Subs esineb külalisesinejana Tartus Genialistide klubis 4. veebruaril, kus toimub Jägermeister Rock Liiga 2011 Tartu eelvoor. Alates 2003. aastast on grupp isikupäraste kontsertidega jätnud tugeva jälje Hiina punkrock muusikasse ning on oodatud külaline festivalidel. Lauljatar Kang Mao, keda on tituleeritud Punk Queeniks, Destroying Queeniks ja Howling Queeniks pulbitseb plahvatuslikust energiast, mis ei jäta kedagi külmaks.

Kõik vabaõhusündmused on tasuta, The Subsi kontserdite sissepääs Tartus ja Tallinnas maksab 5 eurot.

Hiina uusaasta tähistamine jätkub ka järgmisel nädalal, kui Eesti kontserdi kontserdisaalides Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis saab näha Jänese aasta algusele pühendatud kontsert-etendust.