Harku vallas on viimase paarikümne aasta jooksul rajatud objektid olnud kõik lastele vajalike tingimuste loomiseks. On ehitatud mitu lasteaeda, spordiväljak ning koolile spordihall. Seni aga pole veel rajatud ühtegi kooli, teatas Harku vallavalitsus.

Reede õhtul toimunud kooli avamispeol peetud kõnes rõhutas vallavanem Kaupo Rätsepp, et Harku valla jaoks on uue koolimaja avamine suursündmus. „Viimati oli Harku vallas sarnane pidupäev tervelt 27 aastat tagasi, kui avati Tabasalu Ühisgümnaasium,“ meenutas ta. „Täna avatav Vääna-Jõesuu kool on esimene samm valla koolivõrgu arengueesmärkide elluviimisel. Tahame lähiaastail rajada valla lasterohketesse piirkondadesse väikesed ja hubased kodulähedased põhikoolid, kus laps saaks turvaliselt oma kooliteed alustada. Juba järgmisel sügisel loodame avada sarnase kooli Muraste külas,“ selgitas Rätsepp tulevikuplaane.

Üritusele lisas pidulikkust ka asjaolu, et kõigest paar tundi varem oli koolile haridus- ja teadusministeeriumi poolt väljastatud koolitusluba, mille vallavanem kooli direktorile ka pidulikult üle andis.

Lisaks avaldas vallavanem suurt tänu koolimaja ehitajale, kes on olnud vallavalitsusele väga heaks koostööpartneriks ning on teinud kõik selleks, et 1. septembril oleks kool laste tulekuks valmis.

Kooli ehitaja Eventus Ehitus OÜ juhatuse liige Lauri Kaska sõnas omalt poolt, et kooli ehitamine on tõsine väljakutse: „Haridusasutuste ehitamisel on väga oluline kvaliteetne töö, me kõik ju soovime lastele parimat. Vääna-Jõesuu kooli ehitamise üheks eripäraks oli küttesüsteem, kool ehitati täielikult maaküttele,“ märkis ta.

Vääna-Jõesuu põhikool rajati endise pioneerilaagri territooriumile. Kool on 6-klassiline ning seal saab tööd 15 inimest. Hoone ehitajaks oli Eventus Ehitus OÜ, ehitustööd läksid maksma 2 miljonit eurot. Kahekorruselise koolihoone pindala ulatub veidi üle 1000 ruutmeetri, seal on õppeklassid, raamatukogunurk, spordisaal, tööõpetuse- ja kodundusklassid ning söökla.