MTÜ Loov Nõmme esindaja Ülle Mitt rääkis Delfile, et kohale mindi seetõttu, et teistmoodi on haridusametilt olnud raske infot saada.

"Suuremeelselt lubati meil jääda. Hoolekogu, kes oli kutsutud, läks haridusameti juhatajaga teise saali ja vestlesime hariduskorralduse osakonna juhataja Tanel Kereerga. Tema ei teadnud eriti ühelegi küsimusele vastata. Aga saime esitada oma ettepanekuid, mille ta lubas üles kirjutada ja lõpuks kirjutaski, kui talle märkuse tegime. Meil oli üks nõudmine, et Nõmme noortemaja säiliks selles hoones, kus ta praegu on. Ja loomulikult me ei ütle ära, kui nad tahavad Pääsküla gümnaasiumisse midagi lisaks teha," ütles Mitt.

"Saime kõik ära rääkida ja ütlesime, et palun tulge ja rääkige meiega. Me ei trügiks nende koosolekutele, kui me saaksime piisavalt informatsiooni."

Miti sõnul neile midagi ei lubatud, peale selle, et ettepanekutega arvestatakse. "Aeg näitab, kas nad siis arvestavad."

"Hoolekogu oli minu teada alguses kutsutud selleks, et arutada kolimist. Siis aga jäi jutt, et tutvustatakse muinsuskaitse tingimusi - mis, nagu ajakirjandusest selgus - pole seadusega kooskõlas. Nii et segadust on palju," võttis Mitt olukorra kokku.

Kohal olnud hoolekogu liige Kalle Köömnemägi ütles, et hoolekogule tutvustati tõesti muinsuskaitse nõudeid.

"Hoolekogule tutvustati lõpuks neid muinsuskaitse eritingimusi ja vastati mõnele küsimusele. Hoolekogu esitas omalt poolt küsimused ja varem olid ka huvikooli õpetajad esitanud Tanel Keresele küsimusi, kui Keres koolis rääkimas käis. Kohapeal pani kõik kirja ja lubas vastata, aga ei olnud siiani vastanud. Täna siis vastati neile küsimustele. Mõned meie küsimused jäid täna ka vastamata, palusin kirjalikku vastust."

"Öeldi päris konkreetselt, et plaani ei ole, millal plaan tekib, ei tea keegi, ja raha selle maja arendamise jaoks ei ole. Raha on planeeritud Pääsküla gümnaasiumile ja kui noortemaja sinna minna ei taha, siis jääbki nii, nagu on. Nad ütlesid, et nad tahaks näha mingit plaani, mida saaks Pääsküla gümnaasiumis Nõmme noortemaja jaoks teha."

"Minu isiklik arvamus on, et kuna noortemaja ei taha selgelt minna Pääsküla gümnaasiumisse, sest see tähendaks mitmel põhjusel sisuliselt noortemaja kadumist, siis peaks üldsus nõudma, et kasutamata jäävat osa Pääsküla gümnaasiumi renoveerimise rahast võiks rakendada noortemaja praeguse hoone renoveerimiseks. Aga see on minu isiklik arvamus," ütles Köömnemägi.

Esmalt aga peab noortemaja kollektiiv esitama haridusametile mingi oma nägemuse tuleviku osas.

Kas on endiselt oht, et maja huvikooli käest ära võetakse? "Ma arvan, et see oht on olemas. Haridusamet eitab seda kategooriliselt, aga minu meelest nad ei ole loobunud plaanist, et noortemaja kolib Pääskülla," nentis Köömnemägi.