Jooksupäevale ja autovabale päevale kohaselt on Estonia laat täis aktiivset, kultuurset ja sportlikku tegevust. Avatud on kontserdi-, balleti-, ooperi-, laste-, korvpalli-, ranna-, kostüümi- jpt alad, kus on uudistamis- ja kaasalöömisvõimalusi kogu perele.

Päev algas kell 11 uute jalajälgede avamisega kuulsate estoonlaste jäljerajal, kuhu sel sügisel lisanduvad Estonia puiesteel Tiit Kuusiku, Ida Aav-Loo ja Aarne Viisimaa ning Sakala tänaval Karl Otsa, Elsa Maasiku ja Karl Viitoli jalajäljed.

Uut hooaega tutvustavad talveaia katusel teatrijuht Aivar Mäe, Estonia Brass ja koor, Arne Mikk, Jassi Zahharov, Mart Mikk, Heli Veskus, Toomas Edur, Helen Lokuta, René Soom ja Janne Ševtšenko. Maja ees on avatud Ooperi- ja Balletimaailmad, kus asjatundjate käe all häält harjutada ja balletitrenni teha saab ning tõeline St. Tropez´ („Manon Lescaut“) Beach, vihjega esimesele ooperiesietendusele 4. novembril.

Maja taga toimub suur kostüümi- ja rekvisiidilaat ning kammerlaval saab kuulata Estonia Brassi, poistekoori ja kammerorkestri etteasteid. Dirigendid on Arvo Volmer, värske peakoormeister Hirvo Surva ja Priit Aimla. Kell 14 algab kammerlaval Mart Sanderi juhtimisel oksjon, kus müüakse Kaie Kõrbi, Helgi Sallo, Tiit Kuusiku, Teo Maiste ja Riina Airenne lavakostüüme.

Et pere pisematel igav ei hakkaks, tulevad lastealale lastega möllama Pipi, Lumivalgeke, kolm musketäri, seitse pöialpoissi ja nõiad. Veidi vanematele on kavas mitmesugused võistlused, rulluisukool ja trikiratturite show. Kohal on batuudid, saab teha näomaalinguid jpm.

Isadele peaks aga rõõmu pakkuma korvpallilahingud, kus Rahvusooper Estonia katsub jõudu Riigikoguga, Tallinna Linnavalitsusega ja vanade „tegijate“ meeskonnaga. Üles on seatud vaatetribüünid.

Avatud on kohvikud ja baarid, sooja toitu pakutakse talveaias. Piletite soodusmüük kestab terve päeva, soodsaid pileteid võib kuni südaööni osta ka internetist aadressil Piletimaailm.com ja Piletilevi.ee. Estonia kassa on avatud kell 11–19, lisakassad õues ja partnerite sooduspakkumised kell 12–15.

Laadapäeva toetavad, sooduspakkumisi teevad ja auhindu jagavad SEB, Lexus, Altia, Tele2, Postimees, Sokos Hotel Viru, Tallinna Vesi ja JYSK.