“Minu Unistuste Eesti” on MTÜ Maalides Head eestvedamisel korraldatav heategevuslik näitus-kontsert, mille eesmärgiks on koguda annetusi heategevusfondile Minu Unistuste Päev, mis viib ellu laste unistusi, kes peavad võitlema oma elu ja tervise eest.


Tänasel näitus-kontserdil astusid Isamaaliste lauludega laval üles Ivo Linna, Uku Suviste, Krislin Sallo, Kaire Vilgats, Laura Põldvere, Hanna Martinson ning Inga ja Toomas Lunge. Lapsi lõbustas Pipi Pikksukk ning päeva juhtisid Henri Karpov ja väike Oliver.

Näitusel olid üleval Eesti avaliku elu tegelaste poolt hoole ja armastusega tehtud maalid, mida on kiirematel võimalik endale soetada sündmuspäeval. Ülejäänud maalid lähevad interneti oksjonile Osta.ee keskkonda alates 8. oktoobrist ja jäävad sinna üheks nädalaks.

Käesoleval aastal on maalides oma panuse andnud Ott Lepland, Katri Palm ja Juhani Särglep, Kaja Kallas, Uudo Sepp, Sünne Valtri, Raivo E. Tamm, Henri Karpov, Eda-Ines Etti, Karin Rask, Merili Taimre, Stig Rästa, Hanna-Liina Võsa, Kaisa Selde, Getter Jaani, Laura Põldvere, Anne Veski, Hanna Martinson, Luisa Rõivas, Liisa Leetma, Jan Uuspõld, Jüri Pootsmann, Raadio Elmar, Krista Lensin, Kadri Rämmeld, Andres Puusepp, Mailis Reps, Sissi Nylia Benita, “7 Uudised” ja Minu Unistuste Päev.

"Osake kunstitöödes märgata autorite püüdlusi, sõnumit ja eesmärki, milleks need maalid on maalitud. Iga ostetud maaliga aitate täita raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et ka nende elus oleks rohkem rõõmsaid värve, lootusekiiri ja helgust," sõnab Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi.

Maalides Head idee autor ja eestvedaja Marianne Tamm peab oluliseks heategevusega ühiskonda panustamist. “Meie sõnum inimestele on see, et igaühel on võimalus teha oma heategu. On selleks siis väike rahaline panus või hoopis ajaannetus, kuid meil kõigil on alati mida anda nendele, kes vajavad rohkem meie abi.”

Heategevuslik näitus-kontsert Minu Unistuste Eesti toimub laupäeval, 6. oktoobril Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. Kontsert kestab 18-20, kuid näitusel olevaid maale on võimalik näha alates kella 17.00-st. Piletitelt ja maalide müügist saadav tulu annetatakse heategevusfondile Minu Unistuste Päev.

Maalides Head on 2016. aastal loodud heategevusprojekt, mille mõte on tiivustada tuntud Eesti inimesi maalima pilte, et panna need heategevusoksjonile. Maalides Head meeskonda kuuluvad kolm keskkooli tüdrukut Marianne Tamm (17), Annabell Sarapuu (17) ja Maarja-Liis Uri (17). Möödunud aastal pälvisid noored oma projektiga „Seitsmeste uhkuse“ tiitli.

Heategevusfond Minu Unistuste Päev (www.minuunistustepaev.ee) on 2011. aastal loodud vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel põhinev organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, pakkudes seeläbi nii lapsele kui ka tema lähedastele emotsionaalset tuge – positiivseid elamusi, rõõmu ja hingejõudu raskel teekonnal toimetulekuks.