Näituse avamisel oli kohal paarsada külalist, peamiselt itaallased. äitus jääb avatuks kaheks nädalaks.

Väljapanekus on 45 teost 19 kunstnikult ajavahemikust 1910-1945, kelle hulgas näiteks eesti kunsti suurkujud Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik ja teised. Mitmetel teostel on kujutatud just Itaaliat.

See on eesti kunsti jaoks läbimurre, sest Rooma kuulsasse Vittoriano muuseumikompleksi pääsevad ainult väga valitud. Tegemist on Itaalia kõige uhkema näitusepaigaga. See on Isamaa Altarina tuntud arhitekt Giuseppe Sacconi loodud ja kuningas Vittorio Emanuele II-le püstitatud monumentaalne ehitis, kõige väärikam Itaalia muuseum, mis tegutseb koostöös Itaalia Vabariigi presidendipaleega. Muuseumikompleks asub otse Rooma südalinnas mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Colosseumist.

Vittorianos on varem eksponeeritud näiteks Vincent van Goghi, Salvador Dali teoseid. 2014. aasta esimeses pooles toimus muuseumis ulatuslik näitus Musée d’Orsay kogude põhjal Monet’, Gauguini, Degas’ Seurat’, Manet’ ja teiste maalidega.

Enn Kunila kogu näituse kuraatoriks on Eero Epner ja kujundajaks kunstnik Tõnis Saadoja. Näitusega kaasneb itaalia- ja ingliskeelne kataloog ning toimuvad eesti kunsti tutvustavad loengud.