Jõudsalt kerkiv jõgi hakkab sängist väljuma - Kroonuaia silla jalakäigutunnel on juba üleujutatud ja vett tuleb aina juurde.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles Delfile, et jõevee tõus hakkab linnas rohkem tunda andma siis, kui vesi on kerkinud 2-2,5 meetri peale."Siis hakkab siin teatud kaldaservi ära uputama ja läbikäigud sildade all jäävad vee alla. See on aga lihtsalt teatud ebamugavus, sest alternatiivvariandid on olemas ja suurvee ajal ei pea igale poole jõe äärde saama," sõnas Haak.

"2,5 meetrist ülespoole hakkab iga kümme sentimeetrit miskit tähendama. Mingi hetk tuleb sadevee kanalisatsioon kinni panna, kuskil 2.90 peal tuleb Supilinna truup kinni panna ja nii edasi. Kui üle kolme meetri hakkab minema, siis jääb Ihaste tee vee alla ja tuleb seal liiklus kinni panna," kirjeldas Haak ning lisas, et linnal on olemas graafik, millal milliseid töid peab teostama.

Liivakotid lähevad käiku siis, kui veetase hakkab kolme meetrini kerkima.

"Ilmselt, nagu alati, hakkavad esimesed probleemid tekkima nädalavahetusel, siis kui inimestel on puhkepäevad. Järgmisel nädalal tekitab juba iga päev mingi uue probleemi," Haak.

Haagi kinnitusel ei ole kuni üllatusi oodata seni, kuni veetase jääb alla 3.30. "Sest see on läbikäidud rada, mitte selle pärast, et me saaks rahulikud olla, aga me teame, mis juhtuma hakkab," sõnas Haak.

Kui veetase peaks kerkima üle 3.30, siis kasvavad Haagi sõnul kulutused märgatavalt, sest Supilinna tammile tuleb hakata materjali peale vedama.