Kella 14 paiku selgusid hääletustulemused. Erakonna esimeheks sai 382 häälega Martin Helme, kokku oli hääletussedeleid 391, neist kehtetuid üheksa.


Erakonna aseesimeesteks valiti kongressil Mart Helme, Henn Põlluaas ja Siim Pohlak. Samuti kandideerinud eurosaadik Jaak Madison, kes tagasi kodumaale igatseb, jäi sellest kohast ilma, nagu Kert Kingogi.

Lisaks valiti täna erakonna üksteist juhatuse liiget ning viisteist volikogu liiget. Samuti tuli kongressil valida ka revisjonikomisjon ja aukohtu liikmed.

Ainuke kandidaat

Erakonna juhi kandidaadiks seadsid ringkonnad üles vaid rahandusministri ametit täitva Martin Helme. Kui siiani on viimane end isaga konkureerides esimehe valimistelt kandidaadina taandanud, toimis tänavu protsess vastupidiselt: praegune esimees, siseminister Mart Helme, teatas 27. juunil toimunud erakonna volikogul, et loobub kongressil esimeheks kandideerimast. Sedasi andis vanem Helme parteijuhiks saamise teatepulga üle oma pojale - teisi kandidaate erakonna esimehe ametikohale ei seatud.

Martin Helme

EKRE kongress

Täna oli EKRE delegaatide jaoks tähtis päev. Kongressile kogunesid mitmed erakonna tuntud ja vähemtuntud näod. Külaliste seas oli märgata ka näiteks endist väliskaubandus- ja IT-ministrit Marti Kuusikut, kelle jaoks oli tänane päev topeltoluline - tal on nimelt sünnipäev. Rahva seas oli näha teda rõõmsalt piltnikule naeratamas ühes teise endise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingoga.

Pildil Martin Helme.

EKRE kongress toimus Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses. Kella kümnest alanud üritus kestis kella kuueni.

Vaata galeriist, kes kongressile kogunesid ja milline on kohapealne melu: