Admiral Haney sai ülevaate siinse regiooni julgeolekuolukorrast ja arutas kindralleitnant Terrasega selle alaseid arenguid, samuti arutleti tuumaheidutuse ja küberkaitsealase koostöö teemadel.

Admiral Haney ütles, et tal on hea meel tutvuda Eesti kaitseväega, sest Ameerika Ühendriikidel ja Eestil on kaitsealaselt erilised suhted ning Eesti on eeskujuks teistele alliansi liikmetele. Ühendriikide strateegilise väejuhatuse ülem lisas, et kohapealsest julgeolekuolukorrast parema ettekujutuse saamiseks on tähtis liitlasi külastada ning ta nägi, et Eestis suhtutakse tõsiselt oma riigi kaitsmisesse ja kohutustesse liitlaste ees.

Admiral Haney kohtus täna ka president Toomas Hendrik Ilvesega, külastas küberkaitsekeskust ja Ameerika Ühendriikide saatkonda ning asetas pärja Vabadussõjas langenute mälestusehise jalamile kaitseväe kalmistul.

USA strateegilise väejuhatuse eesmärk on koostöös riigi valitsuse ning ametkondadega ja liitlastega avastada ja ära hoida strateegilisi rünnakuid Ameerika Ühendriikidele. Väejuhatus vastutab USA tuumavõimekuse ja kosmoseoperatsioonide eest, samuti kübervaldkonna, luure ja side ning globaalse raketitõrjesüsteemi ja massihävitusrelvade vastase võitluse eest. Väejuhatuse peakorter asub Offutti õhuväebaasis Omaha linna lähedal Nebraska osariigis.