Pärast volikirja üleandmist toimus suursaadikuja Usbekistani välisministri vahel vestlus. Selle käigus leidis Hilpus, et arenguvõimalusi suhete arendamiseks näeb suursaadik transpordi ja logistika, infotehnoloogia ja e-teenuste sektori, piiri- ja meditsiiniteenuste ja hariduskoostöö vallas.

Tema hinnagul aitaksid majandussidemete ja kaubavahetuse laiendamisele kaasa vastastikused kõrgetasemelised visiidid, aga ka vanemametnike, äridelegatsioonide ja ekspertide kohtumised.

Suursaadik Hilpus kinnitas Eesti valmidust jagada meie kogemusi infotehnoloogia ja e-teenuste rakendamise alal ja võtta vastu Usbekistani delegatsioone nendega tutvumiseks.

"Euroopa Liidu huvi on hoida ja arendada suhteid Kesk-Aasia riikidega ning kindlustada seeläbi regiooni stabiilset ja jätkusuutlikku arengut. Lisaks on Usbekistanil oluline roll piirkondliku julgeoleku ja stabiilsuse aspektist," märkis suursaadik.

Pooled avaldasid valmisolekut jätkata poliitiliste konsultatsioonide traditsiooni välisministeeriumide vahel, järgmine voor on kavas Usbekistani pealinnas Taškendis sel poolaastal. Suursaadik Hilpus esitas minister Kamilovile kutse külastada Eestit.

Suursaadik Hilpus kohtus Taškendis veel Usbekistani innovatsiooniministri, investeeringute ja väliskaubanduse ministri ning haridusministri asetäitjatega, samuti riikliku raudteekompanii esindajatega.

Eesti suursaadik Usbekistanis resideerib Riias.