"Otsene rünnak rahuvalvajate vastu on pigem ebatõenäoline, kuid arvestades eelnevate üksuste kogemust ja olukorra muutlikkust antud piirkonnas, peame olema valmis võimalike ohtudega toime tulema," ütles Estpla-23 ülem nooremleitnant Oliwer Nõlvak.

Jalaväerühm Estpla-23 võttis ÜRO baasis 6-50 vastutuse üle Soome kaitseväelastelt ning jätkab Iisraeli-Liibanoni eraldusjoone vahetus läheduses ülesannete täitmist järgneva ligi kahe kuu jooksul. ÜRO baasi 6-50 ümbritsevad vaatlus- ja kaitsepositsioonidega barjäärid, olemas on helikopteri maandumisplats ja loodud on põhibaasiga 2-45 sarnased olmetingimused.

Liibanonis teenib ÜRO rahuvalvemissioonil ligi 40 Eesti kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab Scoutspataljoni B-kompanii baasil loodud Iiri-Soome pataljoni koosseisu kuuluv jalaväerühm Estpla-23, kelle peamine ülesanne on läbi viia patrulle Lõuna-Liibanonis ja mehitada vaatlusposte Liibanoni ja Iisraeli eraldava piirijoone alal. Lisaks teenivad Liibanonis UNIFIL koosseisus staabiohvitserid ja allohvitser ning ühe staabiohvitseriga panustatakse UNTSO vaatlusmissioonile.