Tallinna linnakantselei haldusteenistusest öeldi Delfile, et Savisaar kasutab hetkel Mercedes Benz E350CDI 4Maticut. Sama autot kasutas Savisaar ka eelmise ja üle-eelmise liisingulepinguga.

"Riigihange viidi läbi veebruaris, hankelepingut ei ole sõlmitud, kuna menetlus kestab. Riigihanke maksumus on 29536,80 eurot koos käibemaksuga," ütles linnavalitsuse pressiesindaja Toomas Pirn.

Seda, kas ka uus auto on taas Mercedes Benz E350CDI 4Matic, linnavalitsus ei avaldanud. "Sõlmitud on lühiajaline kasutusrendileping, mis kehtib kuni riigihanke alusel hangitava sõiduki kättesaamiseni. Enne hankelepingu sõlmimist ei ole võimalik lepingu detaile avaldada," sõnas Pirn.

Riigihangete registri järgi oli pakkumise esitamise tähtaeg 26.02, kuid sõiduk tuleb anda hankijale üle anda hiljemalt 30. mail. Seega on hetkel olukord selline, et linnapea kasutab lühiajalise kasutusrendilepinguga Mercedest, mis kehtib kuni riigihanke alusel hangitava sõiduki kättesaamiseni.

Savisare praegune auto on ARK-is registreeritud 19.02.2014 ning autole tehtud korraline ülevaatus kehtib kuni 2017. aasta juunikuuni.

Kaks aastat tagasi kirjutas Delfi, et Tallinna linnakantselei vahetas kasutusrendi lepingu lõppemise tõttu välja Savisaare ametiauto, linnapea uus auto oli sarnaselt eelmisele üle 50 000 euro maksev Mercedes Benz E 350 CDI 4Matic.

Uus ametiauto võeti kasutusele kaheks aastaks, leping sõlmiti Silberauto AS-iga.

2010. aasta alguses renditi linnapea Savisaarele ametiautoks eelmine Mercedes Benz E 350 CDI 4Matic, mille hinnad ilma lisavarustuseta algasid Eestis Mercedeseid müüvas Silberautos tavakodanikele 810 000 kroonist.