Linnapea Edgar Savisaare sõnul on aukodanike tegevus toonud linnale ja tema kodanikele tulu ja tuntust, nende tunnustamisega kaasneb aga ka lootus, et tulemuslik koostöö nendega jätkub ka edaspidi.

„Tallinna Aukodanike Kogu sai tänavu juurde 17 uut liiget ning aumärkide kätteandmise tseremoonia on kahtlemata tänase pidupäeva üks meeldejäävamaid sündmusi,“ ütles Savisaar äsja Tallinna raekojas toimunud traditsioonilisel Aukodanike Kogu pidulikul istungil.

Tallinna Linnavolikogu otsustas tänavu annetada vapimärgi kui Tallinna kõrgeima tunnustuse Arvo Pärdile.

"Täname Eesti tuntuimat heliloojat ja üht maailma tuntuimat eestlast, kelle looming on kõigi väljapaistvate interpreetide ja muusikakollektiivide repertuaaris. Tallinn tänab ja tunnustab Arvo Pärti hindamatu loomingu eest, mis on rikastanud maalimakultuuri ja tugevdanud meie identiteeti.“

Tallinna vapimärk Arvo Pärdile

Tallinnale osutatud teenete eest said linna teenetemärgi 16 inimest. Need väärikad linnakodanikud on Andres Alver, Hele- Marie Braun, Lilia Gontšarenko, Priit Herodes, Rudolf Kiviking, Toomas Kookla, Toomas Lepp, Toivo Luhats, Ulla Länts, Jaanus Otsa, Valeri Petrov, Iris Pettai, Aleksandr Zukerman, Mihhail Vladislavlev, Nikolai Tšurilin ja Heido Vitsur.

Kultuuritegelase preemia Valli Lember-Bogatkinale

„Tänavu anname esmakordselt välja ka teeneka kultuuritegelase preemia, mis antakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kunsti, teatri, filmi, tantsu, muusika arhitektuuri või kirjanduse alal,“ lisas Savisaar.

Tallinna ajaloo esimese teeneka kultuuritegelase preemia pälvis Valli Lember-Bogatkina - rõõmsameelne daam, kunstnik, kelle sõjajärgses loomingus oli esiplaanil arhitektuuriga seotu: pannood, klaasimaalid ja mosaiigid.

Tallinna tänavapildis on sellest ajast püsinud pannoo „Kalevi“ spordihalli fassaadil ja Mustamäe esimeste suurpaneelmajade otsaseinte kaunistused. Tema imetlusväärne aktiivsus ja viljakus kunstnikuna on püsinud ka seeniorieas, raugemata tänini.